FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BiH još uvijek bez potvrde o uhićenju Zelenovića

BANJA LUKA, 31. kolovoza 2005. (Hina) - U veleposlanstvima BiH u Moskvii Rusije u Sarajevu još uvijek nema službenih saznanja o uhićenjuhaškoga optuženika Dragana Zelenovića, koje je u utorak u moskovskomlistu "Pravda" potvrdio glasnogovornik ruske policije AnatolijVorontov, izvješćuju banjalučke Nezavisne novine u srijedu.
BANJA LUKA, 31. kolovoza 2005. (Hina) - U veleposlanstvima BiH u Moskvi i Rusije u Sarajevu još uvijek nema službenih saznanja o uhićenju haškoga optuženika Dragana Zelenovića, koje je u utorak u moskovskom listu "Pravda" potvrdio glasnogovornik ruske policije Anatolij Vorontov, izvješćuju banjalučke Nezavisne novine u srijedu.

I Ruska agencija Interfax javila je u utorak, pozivajući se na izvore iz policije, da je bosanski Srbin Zelenović uhićen 25. kolovoza u zapadnosibirskom centru naftne industrije Hanti-Mansijsku. Prema tom izvoru, Zelenović je više godina živio u tom gradu s falsificiranim dokumentima pod lažnim imenom Branislav Petrović, zarađujući za život kao građevinski radnik.

Pomoćnik oblasnog tužitelja Vladimir Tjulikov potvrdio je da će dokumenti za Zelenovićevo izručenje u srijedu biti upućeni ruskom državnom tužiteljstvu, ali nije precizirao kome će uhićenik biti izručen.

Haški tribunal Dragana Zelenovića tereti za zločine koje je, tijekom rata u BiH, kao zamjenik zapovjednika vojne policije i vođa paravojne formacije, počinio nad Bošnjacima i Hrvatima u Foči.

Predstavnik ureda Haškog tribunala u Sarajevu Mathias Hellman, nije mogao potvrditi spomenuto uhićenje istaknuvši da se informacija provjerava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙