FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

VINKOVCI - Međunarodni dan nestalih osoba obilježen je danas u Vinkovcima u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i vinkovačke Udruge "Hrvatska majka" pod sloganom "Gdje su naši najmiliji?". Skupom, kojemu je nazočna bila i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, željelo se upozoriti na osnovno pravo čovjeka da zna istinu o svojim najmilijima. U spomen na nestale hrvatske branitelje i civile podno Središnjeg križa na gradskom groblju u Vinkovcima državna, županijska i gradska izaslanstva te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće.

SPLIT - EuropaPress Holding (EPH) i Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) potpisali su danas u Splitu ugovor o kupnji 34,63 posto dionica Slobodne Dalmacije, vrijednih 24 milijuna kuna, čime je EPH postao većinski vlasnik poznate splitske novinsko-izdavačke kuće, a za glavnog urednika imenovan je dosadašnji novinar tjednika Globus Mladen Pleše. Kupnjom dionica iz portfelja HFP-a te provedbom dokapitalizacije EPH će imati vlasnički paket od 70 posto dionica Slobodne Dalmacije. Za predsjednika Uprave Slobodne Dalmacije izabran je suvlasnik EPH Ninoslav Pavić.

DRENOVCI - U obiteljskoj kući u Drenovcima u Ulici Stjepana Radića tijekom protekle noći počinjeno je ubojstvo i samoubojstvo, u kojima su smrtno stradali Katica Ukšin (1971.) i Luka Martić (1943.), izvijestio je danas načelnik Ureda načelnika PU vukovarsko-srijemske Miroslav Janić. Motiv ubojstva je nepoznat, napomenuo je Janić, dodajući da su ubijeni živjeli u izvanbračnoj zajednici.

ZAGREB - Vodič za ostvarivanje prava i interesa građana pred javnim institucijama "Izgubljen-nađen" novi je projekt GONG-a kojeg su danas predstavili njegovi autori Dragan Zelić i Alina Jurjević te urednica Suzana Jašić. "Cilj je projekta upoznati građane s njihovim pravima i olakšati im snalaženje među javnim institucijama kako bi sami mogli efikasno ostvariti svoja prava", rekla je Jašić na konferenciji za novinare. Hrvatska ima uglavnom solidne propise, ali građani često za njih ne znaju pa se ni ne obraćaju nadležnim institucijama koje moraju biti njihov javni servis.

ZAGREB - Na koncertima na turneji Zagrebačke filharmonije u Japanu - 9., 11. i 16. rujna - kojima je trebao dirigirati maestro Vjekoslav Šutej, ravnat će austrijski dirigent maestro Johannes Wildner, izvijestila je poslijepodne voditeljica promidžbe Zagrebačke filharmonije Snježana Balić. To je dogovoreno s japanskim partnerom - Musikleben Inc iz Tokya, a maestro Wildner potvrdio je svoj dolazak na pokus sa Zagrebačkom filharmonijom u večernjim satima 31. ovoga mjeseca, navodi se u priopćenju.

RIJEKA - Potpredsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Damir Kajin izjavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci da su ludi oni koji bi pred Piran slali Hrvatsku ratnu mornaricu (HRM). Vladinu odluku o povlačenju hrvatskog veleposlanika iz Ljubljane, kao reakciju na slovensku najavu o proglašenju ekološke zone i epikontinentalnog pojasa u Jadranu, ocijenio je dovoljnom političkom porukom Sloveniji i svijetu.

MAKARSKA - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt otvorila je danas u Makarskoj novouređenu zgradu Općinskog i Prekršajnog suda, kao i službenu web stranicu na kojoj se nalaze sve obavijesti o radu Suda, te službeni obrasci s elektroničkom pločom. Time je Općinski sud u Makarskoj postao drugi sud u Hrvatskoj s oglasnom pločom u elektroničkom obliku.

KARLOVAC - Sva djeca Karlovačke županije, upisana u prve razrede osnovnih škola, dobit će besplatne udžbenike, priopćila je poslijepodne zamjenica župana Marija Fićurin, pojasnivši pritom da će Grad Karlovac financirati udžbenike za djecu svojih osnovnih škola, a Županija svih ostalih gradova i općina. Željko Šančić, pročelnik Odjela za obrazovanje, kulturu, sport i informiranje Karlovačke županije, rekao je da je dio knjiga već naručen, te da će se svi kompleti naručiti čim škole dostave točan broj upisanih učenika.

KRIŽEVCI - Protiv Ivana Ranogajca (43) iz Zagrebačke županije, Policijska uprava koprivničko-križevačka podnijet će kaznenu prijavu zbog opravdane sumnje da je počinio kazneno djelo otmice, navodi se u večerašnjem priopćenju PU-a. Ranogajec, čije ime policija ne navodi, jutros se u Križevcima polio benzinom i s posudom s pet litara benzina ušao u prostorije poduzeća "Žumbar-pekara" u Zagrebačkoj ulici gdje je zatekao kćerku vlasnika pekare. Nasilno ju je zadržao, polivši ponovno sebe i nju benzinom, uz prijetnju da će ih zapaliti, te je od vlasnika zatražio automobil za bijeg u namjeri da njegovu kćerku uzme za taoca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙