FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do15,30 sati.
ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

VUKOVAR - Vukovarsko-srijemsku županiju pogodilo je kasno sinoć nevrijeme praćeno grmljavinom i golemom količinom oborina, a palo je 59,5 litara po četvornom metru, priopćio je danas Županijski centar 112. Poplavljena su naselja Mirkovci, Srijemske Laze, Slakovci, Otok, Komletinci, Ivankovo, te prognaničko naselje Blace kod Vinkovaca, u kojemu vinkovačka Javna vatrogasna postrojba ispumpava vodu. Razlog tome su neočišćeni i neodržavani odvodni kanali. Grmljavinsko je nevrijeme uzrokovalo nestanak električne energije na županjskom području, a neki dijelovi Vukovara ostali su bez telefonske veze.

ĐAKOVO - Kiša, koja je u Đakovštini padala cijelu proteklu noć, a palo je 47 litara po četvornom metru, prouzročila je poplavu u prigradskom naselju Selcima Đakovačkim, gdje je voda ušla u dvorišta, podrume i gospodarske zgrade sa stokom te zaprijetila i samim kućama. Boreći se s vodenom bujicom, Selčani, koji smatraju da su za poplavu najviše krivi neočišćeni i neodržavani odvodni kanali, cijelu su noć spašavali stoku i imovinu. Voda je sobom odnijela mnoge drvene mostove ispred kuća, a vatrogasci iz mnogih podruma nisu mogli ispumpati vodu.

ZAGREB - Goran Katić, osumnjičenik za teško ubojstvo policajca u petak u Dugom Selu, koji je prema pisanju medija pretučen zato što se opirao uhićenju, lakše je ozlijeđen jer se opirao dok su ga policajci vodili na liječnički pregled, ustvrdila je danas zagrebačka Policijska uprava. Nad osumnjičenikom, koji je pružao otpor, policajci su uporabili sredstva prisile pa je s dvojicom policajaca pao na kolnik i ozlijedio se, a u Klinici za traumatologiju utvrđeno je da je lakše ozlijeđen, ustvrdio je na konferenciji za novinare obnašatelj dužnosti voditelja Operativno-komunikacijskog centra policije Milan Perković.

ZAGREB - Demokratski centar (DC) traži od Hrvatskog sabora da proglasi gospodarski pojas i donese zakon o obalnoj straži, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare te stranke u povodu prijedloga slovenske Vlade da se proglasi ekološki pojas na Jadranu. Problem razgraničenja sa Slovenijom na moru treba riješiti na osnovi međunarodne arbitraže, koju DC oduvijek smatra jedinim ispravnim instrumentom u rješavanju tog pitanja, istaknuo je međunarodni tajnik DC-a Radovan Fuchs, dodajući kako bi se do tada, kako je dogovoreno na zajedničkoj sjednici dviju vlada na Brijunima, dvije zemlje trebale suzdržavati od jednostranih postupaka i provokacija.

VRBOVEC - Trodnevni festival zdrave hrane "Kaj su jeli naši stari", kojim turistički radnici u suradnji s udrugama žena otimaju zaboravu jela naših baka i promiču domaće kulinarstvo i cjelokupnu etnografsku baštinu, završava danas u Vrbovcu. Ovogodišnja 25. priredba opravdala je svoje postojanje. Osim raskošnih jela, folklorne skupine pokazale su i sve bogatstvo etnografskog blaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙