FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavlja se potraga za mađarskim zrakoplovom

ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Potraga za sportskim zrakoplovom izMađarske, koji je u petak navečer nestao na području Plitvica zasubotu je obustavljena, a nastavit će se u nedjelju, doznaje se uHrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS).
ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Potraga za sportskim zrakoplovom iz Mađarske, koji je u petak navečer nestao na području Plitvica za subotu je obustavljena, a nastavit će se u nedjelju, doznaje se u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS).

Članovi HGSS-a u subotu su, zajedno sa specijalcima, u dva MUP-ova i MORH-ova helikoptera više puta iz zraka pretražili područje oko Plitvičkih jezera, na kojem se zrakoplov vjerojatno nalazi.

No, budući da je riječ o izrazito šumovitom predjelu s visokim stablima, zrakoplov je teško uočiti iz zraka, a kako se sumnja da je područje minirano, potraga pješačkim snagama je rizična, kazao je pripadnik HGSS-a Dubravko Butala, koji je šest sati proveo u helikopteru tražeći nestali zrakoplov.

"Postoji mogućnost da smo preko nestalog zrakoplova preletjeli više puta, a da ga nismo uočili", naveo je Butala.

Gorska će služba, stoga, u nedjelju ujutro s 30-ak ljudi krenuti u potragu pješice. Namjeravaju pretražiti područje Rastovače, na koje tragače upućuje signal mobitela kojega je nosio jedan od članova posade zrakoplova za kojim se traga.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun najavio je, pak, da će MUP-ovi i MORH-ovi helikopteri u noći od subote na nedjelju pokušati pronaći nestali zrakoplov, uz pomoć termovizije, ako za to bude uvjeta.

Naglasio je da će cijela potraga ovisiti o vremenskim uvjetima, a da će u njoj ostati angažirani MUP-ovi i MORH-ovi specijalci i HGSS, te ako se ukaže potreba i lokalni vatrogasci.

U subotnju potragu uključila se i Državna pogranična služba BiH, budući da je riječ o pograničnom području, no ni njihovi napori nisu dali rezultata, kazao je Mehun.

Riječ je o zrakoplovu koji je, s još sedam ultra-lakih zrakoplova iz Mađarske poletio u petak za Brač.

Mađarske biznismene i članove njihovih obitelji, koji su na Braču namjeravali provesti vikend, omela je gusta magla, zbog koje je pet zrakoplova prisilno sletjelo u Zemunik kod Zadra.

Jedan je zrakoplov iz eskadrile sletio kod Drniša, a u drugom, koji je udario u brdo Velika Lisina, policija je našla dva mrtva tijela.

U nestalom zrakoplovu bile su dvije osobe, kazao je istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva prometa Dinko Vodanović, koji je u subotu razgovarao s članovima posade zrakoplova koji su uspjeli sletjeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙