FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac pozvao na razvoj novih tehnologija proizvodnje energije

REIMS, 30. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Francuski predsjednik JacquesChirac upozorio je na rizik ostanka cijena nafte na "kronično visokoj"razini te je pozvao na razvoj novih tehnologija proizvodnje energijekako bi se riješio taj problem.
REIMS, 30. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Francuski predsjednik Jacques Chirac upozorio je na rizik ostanka cijena nafte na "kronično visokoj" razini te je pozvao na razvoj novih tehnologija proizvodnje energije kako bi se riješio taj problem.

"Postoji rizik da cijena benzina bude kronično visoka, pa je obnova naše energetske politike neophodna", kazao je Chirac tijekom posjeta gradu Reims. "To uključuje politiku štednje energije i razvoj novih tehnologija. To je neophodno za naš planet".

Chirac je rekao da je premijer Dominique de Villepin dodijelio milijardu eura vladinoj Agenciji za industrijske inovacije u svrhu razvoja novih tehnologija, a da će joj dodatnih milijardu eura dodijeliti 2006.

Osim toga, Villepin je ovaj tjedan izložio ideju o smanjenju dozvoljene brzine na francuskim autocestama sa 130 na 115 kilometara na sat kako bi se smanjila potrošnja benzina. No, ona je naišla na široku kritiku političara nakon što su primili brojne prosvjedne e-mail poruke vlasnika vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙