FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz i London zabrinuti zbog obnove iranskih nuklearnih aktivnosti

PARIZ/LONDON, 8. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Obnova iranskihnuklearnih aktivnosti izazvala je veliku zabrinutost u Francuskoj iEngleskoj, objavila su u ponedjeljak tamošnja ministarstva vanjskihposlova.
PARIZ/LONDON, 8. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Obnova iranskih nuklearnih aktivnosti izazvala je veliku zabrinutost u Francuskoj i Engleskoj, objavila su u ponedjeljak tamošnja ministarstva vanjskih poslova.

Međunarodna zajednica treba se ujediniti pred "ozbiljnom krizom koju je namjerno izazavo Iran", rekao je francuski ministar vanjskih poslova Phillipe Douste-Blazy.

Britanski Foreign Office opisao je kao "štetno" iransko odbijanje paketa političkih i ekonomskih inicijativa Europske unije čiji je cilj bio uvjeriti Teheran da zauvijek zaustavi nuklearne aktivnosti.

Iran je u ponedjeljak obnovio postupak obogaćivanja urana u nuklearnom postrojenju Isfahan. "Postrojenje za obogaćivanje urana u Isfahanu počelo je s radom pod nadzorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA)", rekao je Mohammad Saeedi, zamjenik direktora iranske Organizacije za atomsku energiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙