FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS nema nikakvih novih spoznaja o Karadžiću

BANJA LUKA, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Četiri dana nakon što jeLjiljana Zelen-Karadžić pozvala supruga Radovana Karadžića da sedragovoljno preda, policija Republike Srpske nema nikakvih novihspoznaja o njemu niti zna hoće li se on predati i kada bi to mogaoučiniti, izjavio je za Nezavisne novine od ponedjeljka glasnogovornikpolicije Republike Srpske (RS) Radovan Pejić.
BANJA LUKA, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Četiri dana nakon što je Ljiljana Zelen-Karadžić pozvala supruga Radovana Karadžića da se dragovoljno preda, policija Republike Srpske nema nikakvih novih spoznaja o njemu niti zna hoće li se on predati i kada bi to mogao učiniti, izjavio je za Nezavisne novine od ponedjeljka glasnogovornik policije Republike Srpske (RS) Radovan Pejić.

"Bez obzira na to, puna suradnja s Haškim sudom nema alternative", rekao je Pejić.

Ljiljana Zelen-Karadžić pozvala je u intervju AP-u, objavljenom u četvrtak, svojeg supruga, najtraženijega haškog optuženika, da se preda, jer je, kako je rekla, "njihova obitelj pod pritiskom sa svih strana", zbog čega su "ugroženi i životno i egzistencijalno".

Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown ocijenio je da nijedan čin ne bi mogao otvoriti novu budućnost srpskom narodu kao što bi učinila predaja Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

"Uhićenje ili predaja Karadžića i Mladića bio bi čin koji bi omogućio ovoj zemlji i regiji da se okrenu od prošlosti i otvore put budućnosti", izjavio je Ashdown.

Enes Osmančević, politički analitičar iz Sarajeva, smatra da se predaja Radovana Karadžića uskoro može očekivati jer su, kaže, "uvjeti oko Karadžićeve predaje Hagu odavno dogovoreni".

"Ako imamo u vidu aktivnosti srbijanske vlade, koja ratne zločince tretira kao nogometne zvijezde ubacujući im novac u džep, i ova je priča u istome tonu. Uvjeren sam da skrivanje Karadžića može biti samo tajna za naivne. On je odavno lociran i danas zaista nema razloga da se ne preda, pogotovo ako novac za taj čin bude veoma dobar", izjavio je Enes Osmančević za Nezavisne novine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙