FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ovogodišnja Ljetna škola HHO-a posvećena kolektivnim pravima

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Tradicionalna međunarodna Ljetnaškola ljudskih prava, koju već osam godina organizira Hrvatskihelsinški odbor za ljudska prava (HHO), počela je danas u Božavi naDugom Otoku, a tema ovogodišnjeg skupa su kolektivna prava.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Tradicionalna međunarodna Ljetna škola ljudskih prava, koju već osam godina organizira Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO), počela je danas u Božavi na Dugom Otoku, a tema ovogodišnjeg skupa su kolektivna prava.

Polaznici Ljetne škole, koja traje do 3. rujna, raspravljat će o etničkim, socijalnim, radnim, dobnim, generacijskim i jezičnim pravima.

Uz predsjednika HHO-a Žarka Puhovskog, među ovogodišnjim predavačima su zamjenica predsjednika Ustavnog suda Jasna Omejec, saborski zastupnik i predavač na zagrebačkom Filozofskom fakultetu Milorad Pupovac, Milorad Nenadović iz Udruge Baranja, Tin Gazivoda iz Centra za ljudska prava, HRT-ova novinarka Jasminka Domaš te drugi gosti iz nevladinih udruga.

Od inozemnih stručnjaka predavanja o prirodi manjinskih prava i sukobu između individualnih i kolektivnih prava održat će Martin Scheinin s Instituta za ljudska prava iz Finske, a o "Teritorijalizaciji etničkih prava" direktor ljubljanskog Centra za međuetničke odnose Mitja Žagar.

U HHO-o vjeruju da će ovogodišnja Ljetna škola doprinijeti boljem razumijevanju kolektivnih prava, napose zbog, kako kažu, sadašnje društvene situacije u kojoj svakodnevno dolazi do kršenja tih osjetljivih prava različitih društvenih skupina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙