FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pučišća: Počela ljetna škola hrvatskoga folklora

ZAGREB/PUČIŠĆA, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Ljetna škola hrvatskogafolklora od 17. do 28. kolovoza održava se u srednjoj klesarskoj školiu Pučišćima na Braču u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.
ZAGREB/PUČIŠĆA, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Ljetna škola hrvatskoga folklora od 17. do 28. kolovoza održava se u srednjoj klesarskoj školi u Pučišćima na Braču u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Ljetnu školu folklora 2005. pohađat će 75 polaznika iz Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Madžarske, Njemačke, Rumunjske i Vojvodine.

Kako je danas izvijestio organizator, u školi folklora podučavat će se hrvatski plesovi Podravine, Međimurja, Hrvatskog zagorja, samoborskog, zaprešićkog, vrapčanskog i zagrebačkog prigorja, područja Zeline i Sesveta, karlovačkog Pokuplja, područja Jastrebarskog i Gorskog kotara te područja Istre.

Učit će se narodne pjesme koje pripadaju tom području, glazbala i narodne nošnje, a polaznici će moći naučiti i općenito o povijesti plesa, plesnim područjima, kulturno-povijesnim osobitostima hrvatskih narodnih plesova i o metodici treninga plesača što je vrlo bitno za rad s folklornim ansamblima, priopćio je organizator.

Uz voditelja škole Andriju Ivančana, predavat će i Goran Oreb, Vido Bagur, Josip Forjan, Kristina Benko, Miro Kirinčić, Vladimir Kuraja, maestro Siniša Leopold, Željko Bradić, Dražen Šoić, Stjepan Večković i glazbeni korepetitor Ivan Kršek.

Ljetnu školu folklora osnovao je ugledni hrvatski etnokoreolog Ivan Ivančan, 1963.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙