FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uzrok prevrnuća vlaka kod Zlobina je neprilagođena brzina

ZLOBIN, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatskihželjeznica Tomislav Josip Mlinarić izjavio je u ponedjeljak nakonobilaska mjesta prevrnuća teretnog vlaka kod Zlobina na željezničkojpruzi Rijeka-Zagreb kako je nepobitno utvrđeno da je uzrok nesrećiprekoračenje najviše dopuštene brzine na toj dionici.
ZLOBIN, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica Tomislav Josip Mlinarić izjavio je u ponedjeljak nakon obilaska mjesta prevrnuća teretnog vlaka kod Zlobina na željezničkoj pruzi Rijeka-Zagreb kako je nepobitno utvrđeno da je uzrok nesreći prekoračenje najviše dopuštene brzine na toj dionici.

Brzina na tom mjestu ograničena je na 60 kilometara na sat, a vlak je vozio brže, rekao je Mlinarić, dodavši da je u HŽ-u osnovano povjerenstvo koje će analizirati i istražiti sve okolnosti nesreće. Naveo je da je na toj dionici remont pruge obavljen 1998. te da infrastruktura ne može biti uzrok nesreće.

Sada je cilj što hitnije osigurati normalno odvijanje prometa, rekao je.

Vlak s 12 vagona koji je prevozio pšenicu iz Mađarske u Rijeku iskliznuo je u nedjelju oko dva sata noću. Prevrnulo se deset vagona. Teretni promet prugom je u prekidu. Između željezničke postaje Fužine i Rijeke putnike prevoze autobusi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙