FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

OKUČANI - Na mjesnom groblju u Okučanima otkrivena je danas još jedna masovna grobnica žrtava srpske agresije tijekom Domovinskog rata, i to je do sada 141. masovna grobnica u Hrvatskoj. Prvog dana iskapanja pronađeni su posmrtni ostaci deset osoba, uglavnom civila, među kojima su i tri žene, a ekshumirani su na dubini većoj od dva metra. Riječ je o žrtvama iz 1991. koje su dovezene s područja Bijelih Stijena nedaleko od Okučana. Nagađa se da bi u grobnici mogle biti i žrtve iz logora Bučje, izvijestila je novinare potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je bila nazočna početku iskapanja.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju razvojačenog hrvatskog branitelja Stojana Celišćaka, koji je jučer pokušao samoubojstvo samospaljivanjem, priopćio je glasnogovornik Ministarstva. Potpredsjednica Kosor razgovarala je o njegovu zdravstvenom stanju s liječnicima te zatražila najvišu moguću skrb. Zajedno s njom bili su i ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić i pomoćnik ministrice iz Uprave za hrvatske branitelje Zoran Komar.

ZAGREB - Predsjednik uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) Tomislav Josip Mlinarić ustvrdio je danas da su neistiniti medijski navodi da u HŽ-u vlada kaos, poduprijevši to podacima o sigurnosti na željeznici, prema kojima je broj nesreća u prvom polugodištu 2005. smanjen za 25,5 posto u usporedbi s istim razdobljem 2003. HŽ funkcionira i neistinite su tvrdnje o kaosu, jer smo za pet dana uspjeli uspostaviti promet na pruzi Zagreb-Rijeka, iako smo mislili da će nam za to trebati desetak dana, ustvrdio je Mlinarić na konferenciji za novinare.

RIJEKA - U ime Uprave "Lošinjske plovidbe" Zlatko Moković danas je izvijestio o razvoju događaja u vezi s brodom "Mirna" u indonezijskoj luci Surabaya, rekavši da su pregovori o uplati jamstva od milijun američkih dolara zahtjevni jer Indonezija nije izvršila pravomoćnu presudu svoga Visokog suda o slobodnom isplovljavanju, te je, kako naglašava Moković, teško odrediti način i svrhu jamstva.

SLAVONSKI BROD - Brodsko-posavski župan Šimo Đurđević proglasio je stanje elementarne nepogode za grad Slavonski Brod i nekoliko susjednih općina te općinu Vrpolje na istoku Brodsko-posavske županije. To je područje preksinoć pogodilo jako nevrijeme praćeno obilnom kišom od koje je poplavljeno više obiteljskih kuća i gospodarskih objekata, a oštećene su i lokalne prometnice.

PULA - Ruski motorni brod "Slavitich 1", koji plovi pod zastavom Belizea, nakon što se u nedjelju u 2,15 sati nasukao kod svjetionika Zub, između Tarske uvale i luke Červar, proslijedio je jutros prema malološinjskom brodogradilištu na popravak, priopćila je danas glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marina Halužan. Nakon što ju je o nasukavanju broda obavijestila porečka Lučka ispostava, akciju je koordinirala Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci.

ZAGREB - Hrvatska katolička misija sv. Ivana Krstitelja u Fairviewu (Fervju), na njujorškom području, proslavila je 25 godina postojanja svečanim misnim slavljem koje je jučer predvodio kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, u koncelebraciji voditelja Misije don Giordana Belanića i još petorice svećenika, izvijestilo je danas Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije (HBK). U propovijedi kardinal Bozanić naglasio je da je blagopokojni papa Ivan Pavao II., kada je pripremao Crkvu za veliki jubilej dvije tisućite godine, često naglašavao kako je jubilej važan trenutak u životu čovjeka i ljudske zajednice.

ZAGREB - Nevladina ekološka udruga Zelena akcija zalaže se da se u hrvatskom vodnom gospodarstvu prihvati sustav tzv. "davanja prostora rijeci", novog sustava obrane od poplava koji rijekama ostavlja širi pojas u poplavnoj nizini i pogoduje bioraznolikosti, umjesto dugogodišnjeg kanaliziranja, pravljenja ravnih kanala koji u kratkom roku ne mogu prihvatiti velike količine vode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙