FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik Broz izvijestio indonezijski parlament o slučaju "Mirna"

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski veleposlanik u IndonezijiAleksandar Broz u četvrtak je u Džakarti detaljno izvijestio Komisijuza vanjsku politiku i obranu indonezijskog parlamenta o događajima istajalištu svoje zemlje o zapljeni hrvatskog broda "Marina",priopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija(MVPEI).
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski veleposlanik u Indoneziji Aleksandar Broz u četvrtak je u Džakarti detaljno izvijestio Komisiju za vanjsku politiku i obranu indonezijskog parlamenta o događajima i stajalištu svoje zemlje o zapljeni hrvatskog broda "Marina", priopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

To je dio napora hrvatske vlade da riješi slučaj broda koji je, nakon jednogodišnje pravne bitke s indonezijskim vlastima zbog navodnog nelegalnog prijevoza robe, od utorka još i zaplijenjen, a njegovih je 25 članova posada zatočeno upadom indonezijske mornarice.

Na sastanku, kojemu su prisustvovali i odvjetnik broda te indonezijski predstavnik Lošinjske plovidbe, doneseni su zaključci o akcijama Komisije prema tijelima koja su u njezinoj nadležnosti, piše u priopćenju.

U tekstu se dodaje i da je Komisija izrazila žaljenje zbog slučaja uz nadu da će nastali problem biti riješen, među ostalim i uz njezin doprinos.

Veleposlanik Broz razgovarao je i s indonezijskim ministrom vanjskih poslova Hassanom Wirayudom o modalitetima za privremeno puštanje broda da isplovi, dodaje se u priopćenju MVPEI-ja

Također MVPEI ističe da se konzultacije među indonezijskim tijelima kao i s hrvatskim brodovlasnikom nastavljaju kao i suradnja veleposlanstva i indonezijskog MVP-a.

Nastupu hrvatskog veleposlanika pred parlamentarnom Komisijom prethodio je odlazak drugog čovjeka hrvatskog veleposlanstva u Surabayu gdje je u srijedu razgovarao s indonezijskim odvjetnikom Lošinjske plovidbe i s predstavnikom lučkog agenta iz Surabaye te posjetio posadu "Mirne" kako bi je izvijestio o tijeku akcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙