FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Voloskom završen slikarski natječaj "Mandrać"

VOLOSKO,28. kolovoza 2005.(Hina) - Dodjelom nagrada za najbolje radovevečeras je završen 20. međunarodni slikarski natječaj "Mandrać", kojise održava u lučici i na okolnim uličicama Voloskog, pokraj Opatije.
VOLOSKO,28. kolovoza 2005.(Hina) - Dodjelom nagrada za najbolje radove večeras je završen 20. međunarodni slikarski natječaj "Mandrać", koji se održava u lučici i na okolnim uličicama Voloskog, pokraj Opatije.

Prvu nagradu ocjenjivačkog suda u sastavu Ervin Dubrović, Darko Glavan i Franz Berger, dobila je Jehona Shaqiri-Petritz koja živi i u Klagenfurtu i Opatiji.

Nagradu ocjenjivačkog suda za rad "Ex tempore", odnosno onaj koji je izrađen danas na nekoj od lokacija na otvorenom u Voloskom, dobila je Saša Furlan iz Rijeke.

Na slikarskom natječaju "Mandrać" sudjelovali su brojni umjetnici profesionalci i amateri s radovima u raznim tehnikama, a prevladavala su ulja na platnu.

Radove koji su konkurirali za glavnu nagradu umjetnici su donijeli i izložili, a oni koji su se željeli natjecati za nagradu "Ex tempore" ovjerili su prazna platna ujutro prije početka slikanja.

Jučer je održan "Mali Mandrać" na kojem su izglagala i crtala djeca.

"Mandrać" je pokrenut prije 20 godina na inicijativu vološćanskog slikara Claudia Franka a u organizaciji novinara Ive Kirigina i povjesničarske umjetnosti Vande Ekl.

Organizatori su tvrtka "Festival Opatija" i Zajednica Talijana grada Opatije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙