FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: predstavljen akcijski program borbe protiv trgovine ljudima

PRIŠTINA,5.kolovoza 2005.(Hina) - Kosovo je od tranzitnog područjatrgovine ljudima postalo mjesto odakle ona kreće, ocijenjeno je upetak prigodom predstavljanja akcijskog plana kosovske vlade za borbuprotiv trgovine ljudima.
PRIŠTINA,5.kolovoza 2005.(Hina) - Kosovo je od tranzitnog područja trgovine ljudima postalo mjesto odakle ona kreće, ocijenjeno je u petak prigodom predstavljanja akcijskog plana kosovske vlade za borbu protiv trgovine ljudima.

Habit Hajredini, dužnosnik iz kabineta premijera koji se bavi tim problemom, rekao je da je plan izrađen na temelju istraživanja u koja su bile uključene međunarodne i kosovske nevladine organizacije.

Prema tim istraživanjima, po okončanju rata 1999. godine, Kosovo je pretvoreno u zemlju tranzita žrtava, a posljednjih godina uočeno je da su u trgovinu uključene i žrtve s Kosova.

"Plan predviđa značajne novosti u prevenciji i borbi protiv trgovine ljudima, kako u fazi spriječavanja tako i u kaznenom gonjenju. Mi smo u prvoj fazi ostvarivanja ovog plana. Započeli smo konkretne djelatnosti na podizanju svijesti, obučavanju javnih službenika, nevladinih organizacija i policije", dodao je on.

Annunziata Ciaravolo iz Odjela za pravosuđe u UNMIK-u rekla je kako je UNMIK od početka misije na Kosovu poduzeo značajne korake i pokazao da je spreman boriti se protiv trgovine ljudima.

Prema posljednjem izvješću Centra za zaštitu žena i djece, od 2000. do 2004. godine taj Centar je pružio pomoć za 480 žrtava trgovine ljudima. Od toga broja 70 posto žrtava bilo je maloljetno a 83 posto bilo je podrijetlom s Kosova. Sve one bile su prisiljene na prostituciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙