FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: Razoružanje IRA-e lijepa je vijest

RIM, 31. srpnja 2005. (Hina) - Odluka IRA-e da prekine oružanu borbulijepa je vijest, ali nažalost jedina takva u mnoštvu tragičnihposljednjih dana, rekao je papa Benedikt XVI. u svom prvom nedjeljnomangelusu iz ljetnikovca u Castelgandolfu, pokraj Rima.
RIM, 31. srpnja 2005. (Hina) - Odluka IRA-e da prekine oružanu borbu lijepa je vijest, ali nažalost jedina takva u mnoštvu tragičnih posljednjih dana, rekao je papa Benedikt XVI. u svom prvom nedjeljnom angelusu iz ljetnikovca u Castelgandolfu, pokraj Rima.

"Kao što znate, IRA je prije nekoliko dana objavila da će svoju oružanu borbu zamijeniti političkom. To je lijepa vijest koja je opravdano izazvala zadovoljstvo u međunarodnoj zajednici te u Britaniji i Irskoj", rekao je Papa. "Nažalost, ta lijepa vijest u kontrastu je s mnoštvom tragičnih događaja posljednjih dana", dodao je Benedikt XVI.

Tijekom angelusa Papa je također govorio o svom putovanju u Njemačku i održavanju XX. Dana svjetske mladeži koji će se od 16. do 21. kolovoza u Koelnu. "Iako nisam mlad, imam mlado srce", rekao je Benedikt XVI. najavivši svoj dolazak na tu manifestaciju, svoje prvo putovanje izvan Italije od početka pontifikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙