FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak očekuje odgovor sunita

BAGDAD, 27. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Irak u subotu očekuje odgovorsunita na šijitske prijedloge o federalizmu i statusu stranke Baas, okojem će ovisiti konsenzus o posljednjem prijedlogu nacrta ustava.
BAGDAD, 27. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Irak u subotu očekuje odgovor sunita na šijitske prijedloge o federalizmu i statusu stranke Baas, o kojem će ovisiti konsenzus o posljednjem prijedlogu nacrta ustava.

Predsjednik parlamenta Hajem al Hasani, koji je sunit, najavio je da bi se skupština trebala okupiti u nedjelju u vezi prihvaćanja te verzije sa ili bez odgovora sunita, javlja AFP.

"Sa stajališta šijita i kurda, tekst je definitivan i čekamo odgovor sunita", rekao je kurdski pregovarač Mahmud Osman, prenosi agencija France presse.

Šijiti predlažu da se sljedećem parlamentu, koji bi trebao biti izabran sredinom prosinca, povjeri razrada načina primjene federalnog sustva, što bi moglo zadovoljiti sunitsko traženje odgode tog pitanja.

Khodair Ghozai, dužnosnik šijitske stranke Dawa premijera Ibrahima Jaafarija je također rekao da dvije strane čekaju odgovor sunita na posljednje prijedloge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙