FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: novi poziv Srbima da se uključe u institucije

PRIŠTINA,13.kolovoza.2005(Hina) - Najviši prestavnici institucija ivođe četiri glavne političke stranke Kosova na poticaj premijeraBajrama Kosumija uputit će zajedničko pismo kosovskim Srbima u kojemih pozivaju na sudjelovanje u radu kosovskih institucija, doznaje se usubotu u Prištini.
PRIŠTINA,13.kolovoza.2005(Hina) - Najviši prestavnici institucija i vođe četiri glavne političke stranke Kosova na poticaj premijera Bajrama Kosumija uputit će zajedničko pismo kosovskim Srbima u kojem ih pozivaju na sudjelovanje u radu kosovskih institucija, doznaje se u subotu u Prištini.

Čelnici Demokratskoga saveza Kosova, Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i stranke ORA će u ponedjeljak službeno potpisati i uputiti pismo kojim se pozivaju kosovski Srbi da se uključe u rad institucija i u kojem izražavaju spremnost da omoguće raseljenim Srbima povratak u svoje domove te povrat imovine na Kosovu.

U pismu se također pozivaju oni koji su zauzeli srpske domove i imovinu nakon rata na Kosovu da ih odmah napuste a Srbima se jamči veće angažiranje na stvaranju sigurnijih uvjeta za povratak.

Ovo će biti treće pismo kojim se institucionalno i političko vodstvo Kosova javno obraća kosovskim Srbima i poziva ih da se uključe u procese na Kosovu i a raseljenima poručuje da se vrate u svoje domove.

U srpnju 2003. godine kosovsko vodstvo je potpisalo zajedničko pismo koje je inicirao čelnik Demokratske partije Kosova Hashim Thaci. Prošle godine slično pismo je upućeno na poticaj čelnika Alijanse za budućnost Kosova i bivšeg premijera, Ramusha Haradinaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙