FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin će 2. rujna u Kremlju primiti majke Beslana

VLADIKAVKAZ, 26. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednikVladimir Putin primiti će 2. rujna u Kremlju Odbor majki Beslana,rekao je u petak odvjetnik obitelji žrtava.
VLADIKAVKAZ, 26. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin primiti će 2. rujna u Kremlju Odbor majki Beslana, rekao je u petak odvjetnik obitelji žrtava.

"Postoji načelni sporazum o susretu 2. rujna predsjednika Vladimira Putina i aktivistica odbora majki Beslana u Kremlju", rekao je Tajmuraz Čeđimov koji zastupa obitelji beslanskih žrtava u procesu Nurpačiju Kulajevu, jedinom preživjelom teroristu kojem se sudi od 17. svibnja u Vladikavkazu.

Tragični teroristički napad na Beslan u Sjevernoj Osetiji započeo je 1. rujna 2004. kad su čečenski teroristi prvog dana škole zauzeli mjesnu školu. Više od tisuću talaca, uglavnom djece, držali su zatočene u školi do 3. rujna, kad je došlo do oružanog sukoba između terorista i specijalaca koji su počeli akciju oslobađanja. Prema službenim podacima, ukupno je poginulo 330 osoba, među kojima 186 djece.

Kremlj je odbio potvrditi informaciju o Putinovom sastanku s beslanskim majkama.

Do danas nije spominjana nazočnost predsjednika Putina na obilježavanju tragedije 3. rujna u Beslanu.

U odboru majki Beslana okupljene su supruge, bivše taokinje, majke, kćeri i supruge taoca škole broj 1 u Beslanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙