FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska žali zbog huliganskoga napada na mlade Ruse, ali ne ispričava se

VARŠAVA, 2. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Poljska je izrazila žaljenje,ali ne želi se ispričati zbog napada na djecu ruskih diplomataakreditiranih u Varšavi, unatoč teškim riječima koje je tim povodomuputio ruski predsjednik Vladimir Putin.
VARŠAVA, 2. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Poljska je izrazila žaljenje, ali ne želi se ispričati zbog napada na djecu ruskih diplomata akreditiranih u Varšavi, unatoč teškim riječima koje je tim povodom uputio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Skupina mladih Poljaka u nedjelju navečer napala je i opljačkala trojicu tinejdžera, sinove ruskih diplomata i jednoga mladoga Kazaha u parku u Varšavi.

Sve su četiri žrtve hospitalizirane, dvojica s blagim potresom mozga. Varšavska policija u utorak još traži napadače.

U ponedjeljak je glasnogovornik poljskoga ministarstva vanjskih poslova izrazio žaljenje zbog toga napada i opisao ga kao "djelo bandita i huligana", ali naglasio je da je cijeli događaj bio sasvim lišen političkih i međunarodnih konotacija.

Moskva je reagirala žestoko. Putin je taj incident nazvao "neprijateljskim napadom", a rusko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je zatražilo ispriku. Ruski diplomati u Varšavi rekli su kako je taj incident dokaz proturuskih osjećaja u Poljskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙