FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin primio sina ubijenog predsjednika Kadirova, najavio izbore u Čečeniji

ZAGREB, 21. kolovoza 2005. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putinpohvalio je u nedjelju sina ubijenog čečenskog predsjednika AhmadaKadirova s kojim se sastao u crnomorskoj luci Sočiju gdje je najavioraspisivanje parlamentarnih izbori u nemirnoj kavkaskoj republiciČečeniji za 27. studenoga, javljaju agencije.
ZAGREB, 21. kolovoza 2005. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio je u nedjelju sina ubijenog čečenskog predsjednika Ahmada Kadirova s kojim se sastao u crnomorskoj luci Sočiju gdje je najavio raspisivanje parlamentarnih izbori u nemirnoj kavkaskoj republici Čečeniji za 27. studenoga, javljaju agencije.

Na sastanku kojim je želio ojačati kredibilitet i autoritet mladog čečenskog dužnosnika, Putin je 28-godišnjem Ramzanu Kadirovu rekao da se stanje u Čečniji poboljšava, prenijela je američka agencija Associated press.

"Mnogo toga što je Ahmad Kadriov zamislio danas je stvarnost". "Ahmadov sin, ovdje prisutan (...) preuzeo je tu luč od svoga oca", kazao je Putin javno zahvalivši mladomu Kadirovu.

Britanska agencija Reuters javlja da je Putin u Sočiju primio i čečenskog predsejdnika Alu Alhanova te najavio raspisivanje čečenskih parlamentarnih izbora za 27. studenoga.

Izbori su lani bili odgođeni nakon prijevremenih predsjedničkih izbora održanih poslije ubojstva Ahamada Kadirova na kojima je Alhanov lako, a prema ocjeni zapadnih promatrača, i nepošteno pobijedio.

Čečenski pobunjenici desetljećima ratuju protiv ruske vladavine s velikim brojem žrtava na objema stranama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙