FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednici SCG i Srbije u rujnu kod pape Benedikta XVI

BEOGRAD,25.kolovoza(Hina) - Predsjednik državne zajednice Srbija i CrnaGora (SCG) Svetozar Marović 9. rujna službeno će se sastati spoglavarom Rimokatoličke crkve papom Benediktom XVI. u njegovojljetnoj rezidenciji Castel Gandolfu, priopćeno je u četvrtak izMarovićevog ureda.
BEOGRAD,25.kolovoza(Hina) - Predsjednik državne zajednice Srbija i Crna Gora (SCG) Svetozar Marović 9. rujna službeno će se sastati s poglavarom Rimokatoličke crkve papom Benediktom XVI. u njegovoj ljetnoj rezidenciji Castel Gandolfu, priopćeno je u četvrtak iz Marovićevog ureda.

Agencija Tanjug iz svojih izvora saznaje i da će s papom Benediktom XVI 29. rujna razgovarati predsjednik Srbije Boris Tadić. U Tadićevu kabinetu tu vijest još nisu mogli potvrditi.

Beogradske "Večernje Novosti" u broju koji će izaći u petak također, iz svojih izvora, najavljuju "da predsjednik Republike Srbije Boris Tadić sljedećeg mjeseca putuje u službeni posjet Svetoj Stolici".

Prema pisanju "Večernjih Novosti" Tadić će se u Vatikanu sresti s papom Benediktom XVI i drugim crkvenim velikodostojnicima. S poglavarom Svete Stolice, piše taj beogradski dnevnik, predsjednik Srbije razgovarat će o unapređenju bilateralnih odnosa, koji se, po obostranoj ocjeni, razvijaju uzlaznom crtom.

U Tanjugovoj informaciji se potsjeća da je apostolski nuncije u Beogradu Eugenio Sbarbaro u travnju u intervjuu toj agenciji izjavio kako je sadašnji papa Benedikt XVI, još dok je bio kardinal u siječnju ove godine, "izrazio namjeru posjetiti Beograd, u cilju produbljivanja suradnje Rimokatoličke i Srpske pravoslavne crkve".

"Što se nas tiče, to važi za Svetu Stolicu i cijelu Rimokatoličku crkvu, spremni smo, jedva čekamo trenutak da realiziramo posjetu pape", rekao je u tom intervjuu Tanjugu apostolski nuncije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙