FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benedikt XVI. molio za žrtve holokausta u sinagogi u Koelnu

KOELN, 19. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. molio je predmemorijalnim centrom za žrtve holokausta u sinagogi u Koelnu, drugogdana posjeta Njemačkoj povodom Svjetskog susreta mladeži.
KOELN, 19. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. molio je pred memorijalnim centrom za žrtve holokausta u sinagogi u Koelnu, drugog dana posjeta Njemačkoj povodom Svjetskog susreta mladeži.

Njemački papa Benedikt XVI. stigao je u petak u 12 sati u sinagogu u Koelnu, u prvi posjet nekog Pape sinagogi u inozemstvu.

Benedikt XVI. prvo je prisustvovao molitvi za mrtve. Potom je nekoliko trenutaka molio ispred memorijalnog centra za židovske žrtve nacizma.

Njemački papa Benedikt XVI. osudio je u "pojavu novih znakova antisemitizma" kao i izražavanje "općeg neprijateljstva prema strancima", tijekom posjeta sinagogi u Koelnu.

"Danas se, nažalost, pojavljuju novi znakovi antisemitizma i manifestiraju različiti oblici neprijateljstava prema strancima", kazao je Papa. "Kako u tome ne vidjeti razlog za zabrinutost i oprez?"

"Katolička crkva angažira se u korist tolerancije, poštivanja, prijateljstva i mira među narodima, kulturama i vjeroispovijestima", dodao je Benedikt XVI.

Benedikt XVI. drugi je Papa koji posjećuje sinagogu nakon Ivana Pavla II. u Rimu 1986..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙