FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barel nafte ispod rekordnih 68 dolara

LONDON, 25. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte spustile su ses rekordnih 68 dolara zabilježenih ranije u četvrtak budući se čini datropska oluja Katrina neće zahvatiti osjetljiva naftna postrojenja uMeksičkom zaljeva koja opskrbljuju najveće svjetsko tržište nafte -SAD.
LONDON, 25. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte spustile su se s rekordnih 68 dolara zabilježenih ranije u četvrtak budući se čini da tropska oluja Katrina neće zahvatiti osjetljiva naftna postrojenja u Meksičkom zaljeva koja opskrbljuju najveće svjetsko tržište nafte - SAD.

Barel nafte na tržištu u New Yorku pojeftinio je za 37 centi na 66,95 dolara, nakon što je nakratko dosegnuo 68 dolara, što je njegova rekordna cijena od početka trgovine američkog terminskog tržišta nafte u 1983. Londonski Brent oslabio je 32 centa te se njime trenutno trguje po cijeni od 65,69 dolara, nakon dosezanja rekordnih 66,56 dolara.

"Tržište je i dalje izuzetno osjetljivo na bilo kakvu vrstu poremećaja u opskrbi dok potražnja ostaje neelastičnom unatoč rastu cijena tijekom ljeta", kažu analitičari u Refcou. "Ako Katrina uđe u Meksički zaljev cijene sirove nafte mogla bi nišaniti 70 dolara a one benzina dva dolara, u suprotnom će prodaja u određenoj mjeri biti neizbježna".

Američki centar za obavještavanje o uraganima u svojim je najnovijim prognozama objavio da sada ne očekuje da će Katrina zahvatiti postrojenja u Meksičkom zaljevu. Neobično aktivna sezona atlantskih uragana rezultirala je s 11 imenovanih oluja a mogla bi kulminirati i do 21 tropske oluje i 11 uragana, kažu prognostičari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙