FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbacivanjem perzijskih sagova iranski predsjednik njeguje imidž skromnosti

TEHERAN, 25. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Novi iranski predsjednikMahmud Ahmadinedžad naredio je uklanjanje nekoliko desetakaskupocjenih perzijskih sagova iz svoga ureda u želji da očuva svojimidž skromna čovjeka, piše iranski tisak.
TEHERAN, 25. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Novi iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad naredio je uklanjanje nekoliko desetaka skupocjenih perzijskih sagova iz svoga ureda u želji da očuva svoj imidž skromna čovjeka, piše iranski tisak.

Sagovi, od kojih su mnogi vrijede i više desetaka tisuća dolara, bit će poslani u muzej "naredbom ureda predsjednika u želji da očuva svoj izgled skromnosti", piše ovoga tjedan konzervativni dnevnik Siyasat-e Rouz.

Ahmadinedžad, pobjednik predsjedničkih izbora u lipnju, u svojoj je izbornoj kampanji obećavao preraspodjelu prihoda od izvoza nafte u korist siromašnih slojeva, nametnuo je niz mjera štednje otkako je početkom kolovoza preuzeo vlast.

Tako je jedan od prvih njegovih poteza bila naredba državnim uredima da ne vješaju njegove portrete u prostorijama te uputstvo dužnosnicima da izbjegavaju nepotrebne troškove i luksuz.

Ahmadinedžad je sin kovača i u svojoj je kampanji isticao upravo to svoje skromno porijeklo ali i način života. Tako se, dok je bio gradonačelnik Teherana, sam vozio na posao i prikazivao svoj mali dom što je odudaralo od velike vile s bazenom njegova prethodnika na istoj dužnosti.

Za razliku od prethodnih vlada, Ahmadinedžad se odbija koristiti bogatim palačama iz razoblja iranskog šaha (prije islamske revolucije 1979.) za primanje uglednih gostiju. Lokalni list piše da je takav njegov postupak razbjesnio sirijskog predsjednika Bashara al-Asada koji je u kolovozu posjetio Teheran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙