FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glumac Sean Penn objavio niz članaka o putovanju u Iran

SAN FRANCISCO, 23. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Sean Penn zamijenio ječitanje scenarija pisanjem novinskih članaka, pa će nakon nekolikonjegovih napisa o Iraku "San Francisco Chronicle" ovog tjedna objavitiniz članaka američkog glumca o njegovom putovanju u lipnju u Teheranprilikom iračkih predsjedničkih izbora.
SAN FRANCISCO, 23. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Sean Penn zamijenio je čitanje scenarija pisanjem novinskih članaka, pa će nakon nekoliko njegovih napisa o Iraku "San Francisco Chronicle" ovog tjedna objaviti niz članaka američkog glumca o njegovom putovanju u lipnju u Teheran prilikom iračkih predsjedničkih izbora.

U prvom članku Sean Penn opisuje poteškoće pri dobivanju vize za putovanje u Iran, način na koji se objašnjava ženama da moraju pokriti lice prije odlaska u zemlju, trenutke napetosti pri uzimanju otisaka prstiju.

Stigavši u Iran tjedan dana prije izbora, glumac uzavreli Teheran uspoređuje s Bagdadom i Mexicom, opisujući grad kojim vladaju "prepirke, vika, trubljenje, vruć i zagađen zrak i blatni motori koji jure pokraj ljudi vrtoglavom brzinom".

Glumac koji se javno suprostavlja predsjedniku Georgeu W. Bushu i otvoreno se politički angažira, u studenom 2003., nešto prije uhićenja Sadama Huseina, posjetio je već Irak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙