FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Poglavarstvo poništilo odluku o imenovanju Buličića direktorom Čistoće

SPLIT, 29. srpnja 2005. (Hina) - Splitsko Gradsko poglavarstvo nadanašnjoj je sjednici poništilo odluku Skupštine javnog gradskogpoduzeća Čistoća od 11. svibnja kojom se direktorom te tvrtke imenujedonedavni gradonačelnik Splita Miroslav Buličić.
SPLIT, 29. srpnja 2005. (Hina) - Splitsko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici poništilo odluku Skupštine javnog gradskog poduzeća Čistoća od 11. svibnja kojom se direktorom te tvrtke imenuje donedavni gradonačelnik Splita Miroslav Buličić.

Na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka, sukladna predizbornom obećanju HDZ-a i poduzetničke liste, da se direktori javnih komunalnih poduzeća biraju putem natječaja a ne imenovanjem.

Tako je ugovor kojim Buličić od 15. kolovoza može biti imenovan direktorom Čistoće, postao ništavan.

Gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić kazao je na sjednici da to nije nikakav revanšizam nego normalan i logičan način postupanja.

"Mi smo danas morali izmijeniti temeljni akt o osnivanju poduzeća jer u tom aktu stoji da se direktor imenuje, a ne bira putem natječaja", kazao je Puljić dodavši da će do raspisivanja natječaja tu funkciju obnašati dosadašnji direktor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙