FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovčani na Splitskom ljetu

SPLIT, , 13. kolovoza 2005. (Hina) - Dramski ansambl Dubrovačkih ljetnih igara gostovao je večeras na Splitskom ljetu, s dramom "Pričao vojaku", što je posljednje dramsko gostovanje 51. Splitskog ljeta.
SPLIT, , 13. kolovoza 2005. (Hina) - Dramski ansambl Dubrovačkih ljetnih igara gostovao je večeras na Splitskom ljetu, s dramom "Priča o vojaku", što je posljednje dramsko gostovanje 51. Splitskog ljeta.

Riječ je o glazbeno scenskom djelu Igora Stravinskog i Charlesa Ferdinanda Ramusa, a režirala je Dora Ruždjak-Podolski. Drama je izvedena u Dioklecijanovim podrumima.

Dora Ruždjak-Podolski "Priču o vojaku" prvi put je postavila 1998. godine na Samoborskim glazbenim večerima, a prošle godine sasvim novu verziju iste priče postavila je na Dubrovačkim ljetnim igrama.

"Priča o vojaku" na čist i jednostavan način govori o vječnoj borbi dobra i zla, aktualnoj i danas, a motivi su preuzeti iz ruskih bajki. U Priči nastupaju tri glumca, jedna plesačica i sedam glazbenika i oni su ravnopravni izvođači.

U predstavi su igrali: Krešimir Mikić, kao pripovjedač, Radovan Ruždjak, kao vojak, Darija Lorenci, vrag i Saša Naumov, princeza, te glazbenici Ivan Novinc, na violini, Marija Pavlović klarinet, Marin Zokić, truba, Matija Novaković, fagot, Juraj Janjić, trombon, Denis Ajduković, kontrabas i Ivan Lukšić udaraljke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙