FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: koncert violinistice Midori

DUBROVNIK, , 9. kolovoza 2005. (Hina) - U atriju Kneževa dvora večerasće, u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, održati koncert violinistica,Japanka Midori, najavljeno je danas na konferenciji za novinare uPress uredu Dubrovačkih ljetnih igara.
DUBROVNIK, , 9. kolovoza 2005. (Hina) - U atriju Kneževa dvora večeras će, u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, održati koncert violinistica, Japanka Midori, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Press uredu Dubrovačkih ljetnih igara.

Ravnatelj glazbenog dijela programa Neven Frangeš kazao kako je riječ o jednoj od najvećih violinistica našega vremena, koja je karijeru započela s jedanaest godina, u prosincu 1982. godine, nastupom s newyorškom filharmonijom pod ravnanjem Zubina Mehte.

Nastupala je u najvećim koncertnim dvoranama i surađivala s najpoznatijim dirigentima i orkestrima, kao primjerice berlinskom, izraelska ili losangeleskom filharmonijom.

Na večerašnjem koncertu nastupit će u pratnji američkoga pijaniste Charlesa Abramovicha, a među ostalima, izvest će djela Mozarta, Ravella, Beethovena i Čajkovskog.

Nakon tog koncerta japanska umjetnica, točno u ponoć u atriju palače Sponzam, izvest će besplatni koncert, kao dar gradu Dubrovniku, a na programu je Bachova II. sonata za violinu u A-molu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙