FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Događanja na 56. Dubrovačkim ljetnim igrama

ZAGREB/DUBROVNIK, 3. kolovoza 2005. (Hina)- Članovi Bečkog gudačkogkvarteta, koji su predstavljeni danas u Press centru Dubrovačkihljetnih igara, izrazili su zadovoljstvo sinoćnjim, prvim od trijunastupa na ovogodišnjim Igrama.
ZAGREB/DUBROVNIK, 3. kolovoza 2005. (Hina)- Članovi Bečkog gudačkog kvarteta, koji su predstavljeni danas u Press centru Dubrovačkih ljetnih igara, izrazili su zadovoljstvo sinoćnjim, prvim od triju nastupa na ovogodišnjim Igrama.

S bečkim glazbenicima, inače solistima Bečke filharmonije, nastupila je istaknuta svjetska pijanistica Jasminka Stančul, pobjednica natjecanja Beethoven u Beču 1989.

U prepunom Atriju Kneževa dvora Bečki gudački kvartet i Jasminka Stančul izveli su sinoć tri djela A. Dvoržaka. Sljedeća dva nastupa uglednih glazbenika na programu su 56. Dubrovačkih ljetnih igara još sutra, 4. kolovoza, i u subotu, 6. kolovoza.

Novinarima se, uoči večerašnjeg nastupa, predstavio i finski pijanist i dirigent Olli Mustonen, koji je u Dubrovniku prvi put nastupio prije 20 godina. Mustonen će večeras u Atriju Kneževa dvora izvesti djela Sibeliusa i Rahmanjinova.

Redatelj Joško Juvančić najavio je ovogodišnje prikazivanje "Ekvinocija" Ive Vojnovića, najnagrađivaniju predstavu Hrvatskog glumišta 2004. Prva od četiriju predstava "Ekvinocija" u izvođenju Festivalskog dramskog ansambla održat će se sutra navečer na otoku Lokrumu. Ostale tri predstave bit će izvedene 5., 6. i 7. kolovoza, izvijestili su iz Press centra Igara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙