FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Malčić u Sabor uputio inicijativu za izmjenu Zakona o pučkom pravobranitelju

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Pučki pravobranitelj Jurica Malčićuputio je danas Hrvatskom saboru i formalnu inicijativu za pokretanjepostupka izmjena i dopuna Zakona o pučkom pravobranitelju.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Pučki pravobranitelj Jurica Malčić uputio je danas Hrvatskom saboru i formalnu inicijativu za pokretanje postupka izmjena i dopuna Zakona o pučkom pravobranitelju.

Izmjenom i dopunom Zakona treba utvrditi i detaljnije urediti ovlasti pučkoga pravobranitelja u nekim oblicima nadzora nad radom sudova i sudaca, posebno u odnosu na neopravdano dugo trajanje sudskih postupaka (očite zloporabe ovlasti u upravljanju postupkom i eventualno druga pitanja administrativne i upravne prirode u pravosuđu), navodi Malčić u priopćenju.

Također poziva da se Zakon o pučkom pravobranitelju iz 1992. uskladi i s odredbom Ustava kojom su 2000. pučkom pravobranitelju date nove ovlasti i nametnute dužnosti koje zahtijevaju zakonsko normiranje.

Pučki pravobranitelj je svoju inicijativu uputio u Hrvatski sabor predsjednicima Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, Odbora za pravosuđe i Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina temeljem zakonskih odredaba i stajališta iznijetih na sjednicama tih odbora i u saborskoj raspravi o Izvješću pučkog pravobranitelja za 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙