FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 2. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 2. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Dekretom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića od 2. kolovoza Jelena Brajša je, zbog zdravstvenih razloga, razriješena dužnosti ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a za privremenog upravitelja imenovan je Juraj Jerneić, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, priopćeno je iz Ureda Vizitatora u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, a prenosi IKA. Tajnikom toga Caritasa imenovan je Marijan Šarić, stoji u priopćenju koje je potpisao prečasni Boris Balenović, zamjenik vizitatora u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. Zagrebački nadbiskup sredinom srpnja izdao je dekret o kanonskoj vizitaciji u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije po kojemu je vizitacija započela jučer, 1. kolovoza, a za vizitatora je imenovao pomoćnog biskupa zagrebačkog msgr. Valentina Pozaića.

KNIN - U povodu desete obljetnice "Oluje" i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas gradu Kninu donaciju od sto tisuća kuna za organiziranje ovogodišnje proslave te 2500 udžbenika i 1800 pari cipela kninskim osnovcima, dok je informatičkoj radionici Pučkog otvorenog učilišta donirao deset računala. Svečanoj primopredaji u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta popodne su, uz zagrebačkog gradonačelnika, predsjednicu zagrebačke Gradske skupštine Tatjanu Holjevac i njihove suradnike, nazočni bili i gradonačelnica Knina Josipa Rimac, ravnatelji kninskih osnovnih škola Slavica Šimić i Nediljko Varnica te ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Mato Milanović. Bandić je tom prigodom rekao da je Zagreb kao glavni grad Hrvatske dužan voditi brigu i o svim ostalim dijelovima zemlje.

ZAGREB - Uoči 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je danas u Kliničkoj bolnici Dubrava branitelje oboljele od PTSP-a i zahvalila im u ime Vlade na doprinosu u oslobođenju Hrvatske. Došla sam uoči 10. obljetnice 'Oluje' podijeliti s vama svečano ozračje i reći vam da niste zaboravljeni, rekla je Kosor oboljelim braniteljima koji se liječe na Odjelu za psihijatriju Regionalnog centra za psihotraumu. Kosor, koja obnaša i dužnost ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, obećala je u ime Vlade da će činiti sve da se branitelji "što prije vrate iz rata u duši i da nitko ne zaboravi doprinos i poteškoće s kojima se susreću". Zajedno se možemo boriti protiv zaborava i nikome nećemo dopustiti revidiranje slavne hrvatske povijesti, kazala je Kosor.

KARLOVAC - Sporazum HDZ-a s jednim vijećnikom HSU-a ogriješio se o Zakon o financiranju političkih stranaka i Zakon o proračunu, a u odnosu HDZ-a s bivšom članicom HSS-a Sanjom Katić bez sumnje je riječ o korupciji, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji Gradske organizacije LS-a. Čelnici gradskog LS-a osvrnuli su se na prošlog tjedna potpisan sporazum predsjednika karlovačkog HDZ-a Branka Vukelića i vijećnika HSU-a Franje Capana prema kojemu se Capan obvezao da će dati svoj presudni, četrnaesti glas za HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Miru Škrgatića. Capan je zauzvrat dobio obećanje da će Grad Karlovac osnovati klub umirovljenika s raznim sadržajima i plaćati po 20 tisuća kuna mjesečno za funkcioniranje HSU-a, odnosno, kako kažu u LS-u, 10 tisuća kuna po vijećniku HSU-a.

KARLOVAC - Najstariji vijećnik karlovačkog Gradskog vijeća Franjo Capan s liste HSU-a ocijenio je danas da njegov potpis na sporazum s HDZ-om, unatoč protivljenju Gradske organizacije HSU-a, nije nemoralan jer je dobar za umirovljenike. Capan je 13. lipnja potpisao podršku SDP-ovu kandidatu za gradonačelnika Dariju Jankoviću, no 27. srpnja potpisao je listu podrške kandidatu Miri Škrgatiću koji ima podršku deset vijećnika s liste HDZ-HSLS-DC, dvaju vijećnika HSP-a te jedne donedavne članice HSS-a. Capan je svoj presudni vijećnički glas, koji Škrgatiću osigurava većinu, uvjetovao potpisivanjem Sporazuma o zajedničkom djelovanju u Gradskom vijeću. Na upit novinara ne bi li bilo moralno da vrati HSU-u mandat ako to stranka većinom glasova od njega traži, Capan je na konferenciji za novinare rekao da bi svoj mandat stranci vratio odmah, ali nema komu jer, upitao se, tko bi onda ostvario ovaj sporazum koji je za umirovljenike koristan i rentabilan.

DRNIŠ/VISOVAC - U Marijanskom svetištu na otoku Visovcu na Krki danas se slavi blagdan Gospe od Anđela, a otok, koji franjevci nastanjuju još od 1445., od ranih jutarnjih sati posjetilo je oko 10 tisuća hodočasnika. Središnje euharistijsko slavlje počelo je tradicionalnom procesijom obalama otoka u nazočnosti 50-ak svećenika, a predvodio ga je šibenski biskup msgr. Ante Ivas. On je u propovijedi podsjetio kako su "hrvatski vjernici u krilu Gospe ostali i u najtežim vremenima, a što im je dalo snage da prebrode sve nedaće". Pritom se prisjetio da je u Domovinskom ratu u Šibenskoj biskupiji razoreno i devastirano 125 crkava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙