FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski srednjoškolci osvojili srebrnu medalju na informatičkoj olimpijadi

NOWY SACZ/ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski srednjoškolciosvojili su srebrnu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi -IOI 2005., održanoj u poljskom gradu Nowy Sacz, od 18.-25. kolovoza,izvijestio je večeras voditelj hrvatskoga tima Ivo Šeparović.
NOWY SACZ/ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski srednjoškolci osvojili su srebrnu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2005., održanoj u poljskom gradu Nowy Sacz, od 18.-25. kolovoza, izvijestio je večeras voditelj hrvatskoga tima Ivo Šeparović.

Reprezentacija informatičara Republike Hrvatske nastupila je među reprezentacijama 74 zemlje sudionice Olimpijade u sastavu Davor Prugovečki, srebrna medalja, Igor Čanadi, Jasmin Velkić i Relja Medić iz zagrebačke XV. gimnazije.

Četvorica natjecatelja koji su zastupali Hrvatsku izborili su nastup najboljim rezultatima na Državnom natjecanju i Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi u Vrsaru te Izbornim pripremama održanima u Hrvatskom savezu informatičara u Zagrebu.

Nastup hrvatskih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara - HSIN, pod pokroviteljstvom i s potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, potporom T-Hrvatskog Telekoma i sponzorstvom tvrtke KING ICT.

Na Međunarodnim informatičkim olimpijadama mladi hrvatski informatičari od 1993. osvojili su 38 medalja - tri zlatne, 13 srebrnih i 22 brončane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙