FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravni odbor VAD-a: Alka uspješna unatoč kiši

SINJ, , 11. kolovoza 2005. (Hina) - Upravni odbor Viteškoga alkarskogdruštva na sjednici kojoj su prisustvovali i članovi Časnog alkarskogsuda, ocijenio je ovogodišnje alkarske svečanosti i natjecanjakopljanika vrlo uspješnim unatoč kiši koja je djelomice pokvarilazavršetak natjecanja.
SINJ, , 11. kolovoza 2005. (Hina) - Upravni odbor Viteškoga alkarskog društva na sjednici kojoj su prisustvovali i članovi Časnog alkarskog suda, ocijenio je ovogodišnje alkarske svečanosti i natjecanja kopljanika vrlo uspješnim unatoč kiši koja je djelomice pokvarila završetak natjecanja.

Predkišno vrijeme na sam dan Alke imalo je negativna utjecaja na nekoliko konja koji su bili vrlo razdražljivi, pa je došlo do pada tri alkara, ali to nije umanjilo značenje i veličinu alkarske svečanosti, stoji u priopćenju Uprvnog odbora VAD-a.

VAD zahvaljuje Sinjanima i Cetinjanima na potpori očuvanja alkarske tradicije.

Baru, Čoju i Alku pratilo je više od 20.000 gledatelja, među kojima je, posebno na Alci, bio veliki broj stranih turista koji ljetuju na dalmatinskoj obali.

Upravni odbor je zahvalio sponzorima i donatorima koji su financijski pomogli održavanje Alke čiji su ukupni troškovi ove godine iznosili milijun i dvjesto tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙