FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abu Qatada među deset uhićenih u Velikoj Britaniji

LONDON, 11. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Abu Qatada, jedan odduhovnih vođa al-Qaide, nalazi se među deset osoba koje su u četvrtakuhićene u Velikoj Britaniji zbog sumnje da predstavljaju prijetnjunacionalnoj sigurnosti, potvrdio je njegov odvjetnik Gareth Peirce.
LONDON, 11. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Abu Qatada, jedan od duhovnih vođa al-Qaide, nalazi se među deset osoba koje su u četvrtak uhićene u Velikoj Britaniji zbog sumnje da predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti, potvrdio je njegov odvjetnik Gareth Peirce.

Qatada je u Španjolskoj optužen da je duhovni vođa terorističke skupine al-Qaida te militantnih fundamentalističkih skupina u Alžiru, Tunisu, Čečeniji, BiH i Afganistanu, navodi Reuters, a Britanija ga smatra "istinski opasnom osobom".

Britanske vlasti u četvrtak su objavile da su pritvorile i deportirat će desetero stranaca koje smatraju prijetnjom državnoj sigurnosti. "U skladu s ovlastima da deportiram pojedince čija nazočnost u Ujedinjenom Kraljevstvu ne služi općem dobru, iz razloga državne sigurnosti, Ured za imigracije danas je pritvorio desetero stranih državljana za koje smatram da su prijetnja državnoj sigurnosti", kaže se u priopćenju ministra unutarnjih poslova Charlesa Clarka što ga je izdao njegov ured za odnose s medijima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙