FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kofi Annan se zauzima za univerzalnu definiciju terorizma

NEW YORK, 25. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanizjavio je u ponedjeljak da sve češći teroristički napadi u svijetuističu potrebu da se zemlje članice UN-a na summitu te organizacijedogovore oko "prave definicije terorizma".
NEW YORK, 25. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan izjavio je u ponedjeljak da sve češći teroristički napadi u svijetu ističu potrebu da se zemlje članice UN-a na summitu te organizacije dogovore oko "prave definicije terorizma".

"Mislim da je ono što se zadnjih tjedana događalo u Londonu i u Šarm el-Šeiku dodatni razlog da idemo naprijed i da se dogovorimo o pravoj definiciji terorizma koja će biti prihvatljiva za sve", rekao je Annan novinarima.

Annan je već u nekoliko navrata isticao potrebu da se utvrdi sveopća definicija terorizma koja bi se prihvatila na sljedećem summitu šefova država i vlada UN-a u rujnu u New Yorku.

No međunarodna zajednica dugo je bila podijeljena oko te iznimno osjetljive teme, napose zbog izraelsko-palestinskog pitanja, gdje se skupine koje jedna strana naziva terorističkim, smatraju skupinama za pružanje otpora i borbe za slobodu na drugoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙