FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protuteroristička akcija talijanske policije nakon uhićenja Hussaina

RIM, 30. srpnja 2005. (Hina/AR) - Talijanska je policija u subotupokrenula opsežnu protuterorističku akciju nakon informacija dobivenihod Osmana Hussaina, jednog od napadača na londonski prometni sustav,koji je u petak uhićen u Rimu, objavio je talijanski ministarunutarnjh poslova Giuseppe Pisanu.
RIM, 30. srpnja 2005. (Hina/AR) - Talijanska je policija u subotu pokrenula opsežnu protuterorističku akciju nakon informacija dobivenih od Osmana Hussaina, jednog od napadača na londonski prometni sustav, koji je u petak uhićen u Rimu, objavio je talijanski ministar unutarnjh poslova Giuseppe Pisanu.

"Iz provedenog ispitivanja može se identificirati skupina pojedinaca iz etiopske i eritrejske zajednice u Italiji koji su pomagali Hussainu", rekao je Pisanu. Stoga je talijanska policija u subotu počela s pretresima i racijama u tom smislu.

Talijanski je ministar rekao da je Hussain rođen u Etiopiji, a ne Somaliji, kako su javili tamošnji mediji. On je u istrazi također priznao da je u Londonu u svom ruksaku nosio eksploziv, ali samo kako bi izveo prosvjedu akciju, bez nanošenja civilnih žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙