FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 16. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

DUBROVNIK - Premijer Ivo Sander rekao je danas kako će predložiti da Vlada razmotri svoju suglasnost da se većinski paket dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela preda dvama holdinzima radi namirenja državnog duga iz postupka kuponske privatizacije. Predložit ću Vladi da ponovno razmotri svoju suglasnost koju je dala Hrvatskom fondu za privatizaciju, a očekujem od Državnog odvjetništva da nam da mišljenje o cjelokupnom procesu, ali i o procesu koji se odvijao od početka kuponske privatizacije, rekao je u Dubrovniku Ivo Sanader.

ZAGREB/HVAR - Izaslanstvo grada Opatije danas je na Hvaru s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem razgovaralo o privatizaciji Liburnia Riviera Hotela čiji bi se većinski paket dionica, prema odluci Vlade, predao Dom holdingu i SN holdingu radi namirenja duga. Predsjednik opatijskog Gradskog vijeća Adriano Požarić izjavio je za Hrvatski radio da je predsjednik Republike izrazio sumnju u zakonitu privatizaciju tog hotelskog lanca. Dodao je da je Mesić podržao Deklaraciju Gradskog vijeća u kojoj se od Vlade zahtijeva da hitno povuče odluku o nagodbi i predaji većinskog paketa dionica.

RIJEKA - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas je na konferenciji za novinare rekao da bi vladinu odluku o prepuštanju 84,58 posto dionica Liburnia Riviera Hotela d.d. dvama holdinzima trebalo poništiti. U vezi s tom odlukom ocijenio je da "ili premijeru netko podmeće, ili se radi o smišljenom obračunu s politički oporbenom županijom". Komadina smatra da taj i drugi postupci, primjerice u crikveničkom Jadranu, riječkoj Transadriji te usporavanje cestogradnje u županiji, govore o odnosu središnje vlasti prema gospodarstvu županije i nisu slučajni.

ZAGREB - Predstavnika Europapress holdinga u Nadzornom odboru Slobodne Dalmacije Stipe Orešković izabran je za predsjednika tog tijela, dok je potpredsjednik postao Ivan Mužić koji u Nadzornom odboru predstavlja državu. Nadzorni odbor, u kojem su uz nove čelnike EPH-ovci Sanja Mlačak i Dražen Rajković te predstavnica radnika Ljubica Vuko, danas je prihvatio i izvješće o poslovanju u prvih šest mjeseci, priopćili su glasnogovornici EPH. Dodaju i da se potpisivanje ugovora između EPH i Hrvatskog fonda za privatizaciju očekuje krajem kolovoza, a tada bi trebala biti objavljena i imena novih čelnih ljudi tog lista.

VINKOVCI - Zbog velikih šteta na poljoprivrednim kulturama nastalih zbog prekomjernih količina oborina, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić proglasio je danas stanje elementarne nepogode za tu županiju. Štete na poljoprivrednim kulturama, uljanoj repici, pšenici i ječmu, nastale su zbog prekomjernih količina oborina kojih je od lipnja do sredine srpnja u vrijeme vršidbe palo preko 220 mililitara po četvornom metru.

VIROVITICA - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, danas je u Virovitici proslavljen Dan grada i blagdan sv.Roka. Na sjednici, na kojoj su među ostalima uzvanicima bili nazočni ministri Ivica Kirin, Branko Vukelić, Neven Ljubičić i Kolinda Grabar - Kitarović, predsjednica Gradskog vijeća Željka Grahovac naglasila je da je stvaranje pretpostavki za oživljavanje gospodarstva prvi uvjet razvoja grada, a gradonačelnik Zvonko Kožnjak da u Viroviticu svakodnevno dolaze investitori željni ulaganja i izazova.

OSIJEK - Interes je Osječko-baranjske županije i grada da Osijek, koji se kandidirao za domaćina Svjetskog prvenstva u ribolovu 2006. godine, i dobije to prestižno prvenstvo, rekao je dožupan Dinko Burić na današnjem susretu s predsjednikom Svjetske ribolovne konfederacije Claudijom Ugom Matteolijem. To je, dodao je, značajno, ne samo zbog sportskog natjecanja, već i zbog mogućnosti da se gostima ponude brojni turistički sadržaji.

ZAGREB - Dva mađarska zrakoplova, koja su 12. kolovoza sletjela u Zadar, hrvatskoj su inspekciji dala na uvid potrebnu dokumentaciju za povratak u Mađarsku, dok piloti ostalih triju to još nisu napravili, a zrakoplov koji je sletio kod Drniša bit će rastavljen i na prikolici odvezen u Mađarsku. To je Hini danas izjavio glavni zrakoplovni inspektor Srđan Čop. Osam sportskih zrakoplova u petak je iz Mađarske ušlo u Hrvatsku, a zbog lošeg vremena dva su se srušila, pet ih je sletjelo u Zadar, a jedan kod Drniša.

OPATIJA - Trojica nizozemskih turista oštetili su danas oko 3,30 sati skulpturu Djevojka s galebom, prepoznatljivi simbol Opatije, otkinuvši dio skulpture s galebom, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske. Trojica Nizozemaca su sa skulpture koja se nalazi u Parku Franza Josefa otkinuli galeba i odnijeli ga u park nedaleko od hotela Opatija, gdje ih je pronašla policija. Trojica turista, od kojih su dvojica maloljetnici, privedeni su oko 4,20 sati, a protiv njih će biti podnesena kaznena prijava.

ZAGREB - Centar kulture Roma Hrvatske apelira na građane, institucije i nevladine organizacije da pomognu Romima u zagrebačkom naselju Struge kojima je u subotnjem požaru izgorjela kuća, te da se pronađe trajno rješenje za tamošnje romske obitelji koje žive u katastrofalnim uvjetima. Predsjednik Centra Kasum Cana u današnjem priopćenju kaže da je požar, koji je izbio u subotu oko 4 sata, 'progutao' šest kućica pa 25 članova šest romskih obitelji tri dana spava u starim automobilima, bez ikakve pomoći - hrane, obuće, odjeće, pokrivača, madraca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙