FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U prvom polugodištu u Hrvatsku ušlo 27,9 milijuna putnika

ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - U Hrvatsku je u prvih šest mjeseciove godine preko svih cestovnih graničnih prijelaza i svihželjezničkih, pomorskih, riječnih i zračnih graničnih prijelaza ušloukupno 27,9 milijuna putnika, a izišlo 26,8 milijuna putnika, podatcisu Državnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - U Hrvatsku je u prvih šest mjeseci ove godine preko svih cestovnih graničnih prijelaza i svih željezničkih, pomorskih, riječnih i zračnih graničnih prijelaza ušlo ukupno 27,9 milijuna putnika, a izišlo 26,8 milijuna putnika, podatci su Državnog zavoda za statistiku.

Od ukupnog broja putnika koji su ušli u Hrvatsku, najviše ih je, 26,9 milijuna ili 5,1 posto više, ušlo preko cestovnih graničnih prometa, a također ih je na taj način najviše i izašlo iz Hrvatske, njih 25,7 milijuna putnika ili 4,1 posto više.

U strukturi ukupnog graničnog prometa putnika cestovnim motornim vozilima prevladavaju strani putnici i njih je bilo 62,4 posto, a udio domaćih putnika je 37,6 posto.

Osim cestovnog graničnog prometa, povećanje jedino bilježi zračni promet, dok su sve ostale vrste prometa bilježe pad broja putnika u graničnom prometu.

U zračnom graničnom prometu u prvom polugodištu ove godine u Hrvatsku je ušlo 599 tisuća putnika ili 24 posto više nego u isto vrijeme lani, dok ih je na taj način izašlo 22,4 posto više, odnosno 536 tisuća.

Željeznički granični prometu bilježi pad broja putnika na ulazu u Hrvatsku za 4,3 posto, odnosno 247 tisuća putnika, a na izlazu 1,2 posto ili ukupno 240 tisuća putnika.

Na pomorskim graničnim prijelazima u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno je 280 tisuća, ili 2,1 posto manje putnika koji su ušli u Hrvatsku, dok je tim prijelazima iz Hrvatske izišlo 268 tisuća putnika, ili 1,1 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Cestovnim graničnim prijelazima u Hrvatsku je u prvom polugodištu ušlo ukupno 8,6 milijuna vozila, a izišlo 8,3 milijuna vozila, što je porast broja pri ulasku 2,5, a pri izlasku 2,4 posto.

Pritom je najviše bilo osobnih vozila, njih 7,8 milijuna na ulasku, te 7,5 milijuna na izlasku u Hrvatsku, autobusa je bilo 112 tisuća na ulasku, a 111 tisuća na izlasku, dok se ostalo odnosi na teretna vozila.

U cestovnom graničnom prometu teretnim vozilima u prvom polugodištu ove godine u Hrvatsku je ušlo 8,7 milijuna tona robe, a izašlo 6,7 milijuna tona. Najviše je robe ušlo i izišlo u Hrvatsku preko hrvatsko-slovenske granice, 3,6 milijuna tona, te 2,7 milijuna tona izašlo.

U graničnom prometu robe teretnim motornim vozilima gotovo se polovica, ili točnije 48,8 posto odnosi na robu u tranzitu. Uvoz robe u strukturi graničnog prometa robe ima udio 31,8 posto, a izvoz 19,4 posto, pokazuju podatci Državnog zavoda za statistiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙