FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI. stigao na mjesto održavanja završne mise

KOELN, 21. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Papa Benedikt XVI. stigao jerano u nedjelju na Marijino polje - Marienfield, "katedralu naotvorenom" u blizini njemačkog grada Koelna gdje će održati misu zaviše od pola milijuna hodočasnika koji su noć sa subote na nedjeljuproveli na otvorenom.
KOELN, 21. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Papa Benedikt XVI. stigao je rano u nedjelju na Marijino polje - Marienfield, "katedralu na otvorenom" u blizini njemačkog grada Koelna gdje će održati misu za više od pola milijuna hodočasnika koji su noć sa subote na nedjelju proveli na otvorenom.

Pjevajući od ranog jutra svečane vjerske pjesme, hodočasnici su se prije mise tuširali i brijali u privremenim toaletima raspoređenim po Marienfieldu.

Ekipe hitne pomoći kažu da nije bilo hitnih intervencija, a pomoć je zatražilo samo 157 hodočasnika zbog iscrpljenosti i hladnoće tijekom noći. Većina okupljenih, a procjenjuje se da ih je 800.000, dobro su se pripremili noseći sa sobom vreće za spavanje i šatorska krila.

Noć je, kako kažu, bila hladna i vlažna, no većina ističe da je sve prošlo u redu.

Papa, koji je u Njemačku stigao u četvrtak, održat će u propovjed na završnici Svjetskog dana katoličke mladeži, šestodnevne svečanosti koja će se sljedeći put održati 2008. godine i to u Sydneyu u Australiji.

U subotu navečer služio je dvosatnu večernju misu i prenoćio u nadbiskupskom dvoru u Koelnu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙