FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa sa Schroederom i Merkel, mladi se okupljaju izvan Koelna

KOELN, 20. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Papa Benedikt XVI. susreo se usubotu s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i njegovom glavnomsuparnicom na izborima 18. rujna Angelom Merkel, a uoči važnogsastanka s muslimanskim čelnicima turske zajednice u Njemačkoj.
KOELN, 20. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Papa Benedikt XVI. susreo se u subotu s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i njegovom glavnom suparnicom na izborima 18. rujna Angelom Merkel, a uoči važnog sastanka s muslimanskim čelnicima turske zajednice u Njemačkoj.

Merkel, čelnica Kršćansko demokratske unije i kćerka protestanstskog svećenika, izjavila je nakon sastanka kako je bio "izniman osjećaj susresti se s njemačkim papom na njemačkom tlu".

Schroeder, također protestant kao i otprilike trećina Nijemaca, razgovarao je s Papom oko 15 minuta, ali nakon susreta nije dao nikavu izjavu.

U međuvremenu, hodočasnici su se počeli okupljati na polju izvan Koelna gdje će u subotu biti služena večernja misa i gdje će papa Benedikt XVI. u nedjelju održati veliko misno slavlje u sklopu Svjetskog dana katoličke mladeži.

Oko 400.000 mladih, koji ne prestaju s uzvicima "Benedict, Benedict" otkako je poglavar Rimokatoličke crkve u četvrtak doputovao u Njemačku, krenulo je prema tom mjestu po oblačnom vremenu, a neki od njih već zauzimaju mjesta na kojima će provesti noć na otvorenom.

Organizatori ističu da će se misa održati i u slučaju kiše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙