FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Koelnu nastavljeni svjetski dani mladih

KOELN, 17. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Posjetom njemačkog predsjednikaHorsta Koehlera globalnom selu i kulturnim programom u srijedu sunastavljeni Svjetski dani mladih koji su u Koelnu okupili više od 400tisuća hodočasnika.
KOELN, 17. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Posjetom njemačkog predsjednika Horsta Koehlera globalnom selu i kulturnim programom u srijedu su nastavljeni Svjetski dani mladih koji su u Koelnu okupili više od 400 tisuća hodočasnika.

Susret mladih iz 197 zemalja svijeta službeno je otvoren u utorak navečer služenjem tri velike mise na nogometnim stadionima u Koelnu i Duesseldorfu i u velikom parku u Bonnu pred oko 200.000 vjernika.

U četvrtak se očekuje dolazak pape Benedikta XVI što će biti prvo putovanje u inozemstvo pape Josepha Ratzingera.

Plovidba Rajnom, posjet sinagogi u Koelnu, susret s bogoslovima, ekumenski susret te susreti s predstavnicima muslimanskih i protestantskih zajednica, bdijenje s mladeži i središnja misa u nedjelju, glavne su točke programa službenog posjeta pape Benedikta XVI. Koelnu od 18. do 21. kolovoza u povodu 20. Svjetskog dana mladeži.

Vrhunac ovogodišnjeg Susreta, koji okuplja većinom katolike ali i protestante i ateiste, bit će misa koju će Papa služiti u nedjelju u Marienfeldu, 27 kilometara od Koelna, a na kojoj se očekuje oko 800.000 ljudi.

Među hodočasnicima iz čitavog svijeta je i tri tisuće mladih iz Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙