FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje - u iščekivanju vjetra

SPLIT, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Drugog dana Europskog prvenstva ujedrenju za klasu laser radial zbog preslabog se vjetra promjenjivogsmjera nije jedrilo.
SPLIT, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Drugog dana Europskog prvenstva u jedrenju za klasu laser radial zbog preslabog se vjetra promjenjivog smjera nije jedrilo.

Jedriličari su na regatno polje izišli po planu oko 11 sati, no nakon višesatnog čekanja i oglašavanja jednog neuspješnog starta regatni odbor vratio ih je oko 16 sati nazad u Mornarevu lučicu.

"Bura je već oko 11 sati potpuno pala, očekivali smo da će okrenuti na zapadnjak, no vjetar se nije ustalio, stalno je okretao smjer i po tim uvjetima nismo mogli postaviti regatno polje. Iza 13 sati prebacili smo flotu bliže Šolti, no vjetar je i dalje bio nestabilan, pa nismo željeli forsirati. Ovo je ipak Europsko prvenstvo i moramo poštovati kriterije za regatu tog ranga," kazao je predsjednik regatnog odbora Alen Kustić.

Po povratku s mora zatekli smo izbornika hrvatske jedriličarske reprezentacije Gorana Bonačića, koji redovito nastupa na svim regatama u laseru i laser radialu koje se održavaju u Hrvatskoj.

"Neki će reći da se danas jedna regata mogla i održatii, no mislim da regatni odbor nije pogriješio što nije forsirao start. Rezultati naših jedriličara su više nego dobri, u muškoj konkurenciji zapravo i očekivani. Drago mi je što u ženskom radialu, koji je olimpijska klasa nastupaju sve najjače jedriličarke. Regata u Splitu na nivuo je Svjetskog prvenstva," kazao je Goran Bonačić.

Kako se drugog dana EP-a nije jedrilo, regatni odbor, ako vremenske prilike to dopuste, u srijedu planira održavanje tri plova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙