FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Fantela i Marenić svjetski juniorski prvaci

ST.PETERSBURG/ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska posada uolimpijskoj klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić iz zadarskog klubaSveti Krševan osvojila je u ruskom St. Petersburgu naslov svjetskihjuniorskih prvaka.
ST.PETERSBURG/ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska posada u olimpijskoj klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić iz zadarskog kluba Sveti Krševan osvojila je u ruskom St. Petersburgu naslov svjetskih juniorskih prvaka.

U današnja posljednja dva jedrenja Zadrani su zauzeli 17. i drugo mjesto, te su sa zbrojenih sedam prvih i četiri druga mjesta u ukupnom plasmanu i više nego superiorno odnijeli titulu svjetskih juniorskih prvaka ispred čak 67 posada iz 19 zemalja.

Svjetsko prvenstvo trajalo je sedam dana, odjedrilo se ukupno 13 jedrenja po svim uvjetima od bonace do vjetrova brzine i preko 22 čvora.

Nakon nedavnog osvajanja titule europskih juniorskog prvaka sada su pokazali kako unutar svoje generacije nemaju konkurenciju na svijetu. Jedrili su superiorno, od samog početka ovog natjecanja bili su vodeći u ukupnom plasmanu, a ostavljali su svoje protivnike i preko stotinu metara u cilju. Fantela i Marenić su i među najmlađim jedriličarima na svijetu koji već naveliko jedre među seniorima, pa su se na Mediteranskim igrama u Almeriji sve do zadnjeg dana borili za medalju i završili kao četvrti, isti plasman imali su i u Medembliku, dok su na čuvenoj regati u Hyeresu bili šesti.

Šime Fantela i Igor Marenić rođeni su 1986., započeli su sa jedrenjem u klasi Optimist gdje su nositelji više zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava. Od 2001. su zajedno u olimpijskoj klasi 470 i dosad u toj klasi imaju zlato i broncu sa Svjetskog juniorskog prvenstva, te zlato i srebro sa Europskog juniorskog prvenstva.

Sljedeći nastup posade Fantela-Marenić je na Univerzijadi u turskom Izmiru od 11. do 20. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙