FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP Finn: Mišura šesti, "Bambi" vodeći kod juniora

KALMAR/ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličar MarinMišura nakon šest odjedrenih plovova Europskoga prvenstva u Finnu ušvedskom Kalmaru zauzima šestu poziciju, no sa samo pet negativnihbodova više od drugoplasiranoga.
KALMAR/ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličar Marin Mišura nakon šest odjedrenih plovova Europskoga prvenstva u Finnu u švedskom Kalmaru zauzima šestu poziciju, no sa samo pet negativnih bodova više od drugoplasiranoga.

U petak se jedrila samo jedna regata, a Splićanin ju je završio kao osmi, pa nakon odbacivanja jednog najlošijeg plova sa 29 negativnih bodova drži šesto mjesto. Zbog morskih struja različitih smjerova od vjetra, današnji start se ponavljao pet puta jer je većina jedriličara prerano startala, a taj peti start je Regatni odbor pustio kao regularan, unatoč šestorici preuranjenih. Tako je Marin izgubio poziciju u prvom redu i mada je kasnije od sredine flote napredovao prema naprijed, do kraja regate nije uspio više od osmog mjesta u cilju.

"Nakon lošijeg starta nisam mogao bolje, do jednog nivoa u regati sam napredovao, ali dalje nije išlo. Dobro je, još držim priključak sa vodećima i ima šansu za medalju", kazao je Mišura.

Naš drugi predstavnik Emil Tomašević u cilj je ušao kao 29., a ukupno je 35.Prvi je sa nevjerovatnih pet pobjeda iz šest jedrenja Britanac Ben Ainslie, Grk Emoliou Papathanasiou (24) je drugi, a potom slijede Slovenac Gregor Vinčec (25), Španjolac Raffael Trujillo (27), Danac Jonas Christensen (28) i Marin Mišura (29).

Kod juniora vodi uvjerljivo Ivan Kljaković Gašpić, a 21-godišnji Splićanin je na odličnom petnaestom mjestu u ukupnom poretku. Popularni "Bambi" je dobro startao po sredini linije, ali zbog jedriličara koji su bili desnije od njega, nije se uspio prebaciti na bolju, vjetrovitiju stranu regatnog polja, pa je nakraju zauzeo 21. mjesto

"Imao sam dobar start usprkos crnoj zastavi. Na žalost, zbog nekih jedriličara koji su mi smetali nisam se uspio prebaciti u bolju stranu. Bitno mi je što sam ipak svoju konkurenciju među juniorima uspio dostići, tako da sam sa bodovima u odnosu na njih ostao na istom", izjavio je Ivan Kljaković Gašpić, koji drugoplasiranom junioru Fincu Tapiu bježi ogromna 62 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙