FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP laser: Mate Arapov srebrni

CARTAGENA/ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličar MateArapov okitio se naslovom europskog doprvaka u olimpijskoj klasi laseru španjolskoj Cartageni.
CARTAGENA/ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličar Mate Arapov okitio se naslovom europskog doprvaka u olimpijskoj klasi laser u španjolskoj Cartageni.

Član splitskog Mornara po drugi se puta u karijeri okitio europskim srebrom, doprvakom je bio na EP 2003 u Splitu, a u Cartageni je sve do zadnjega dana držao vodeću poziciju.

Nažalost, u zadnja dva jedrenja Arapov je izgubio zlato, u devetom plovu je na cilj došao 13., a posljednji plov, koji se vozio taktički, Splićanin nije završio pa je u ukupnom poretku završio kao drugi sa 43 negativna boda, osam više od novoga europskoga prvaka Britanca Paula Goodisona. Kako je ovo bilo Otvoreno europsko prvenstvo, ukupno prvo mjesto osvojio je sedmerostruki svjetski prvak i olimpijski pobjednik iz Atene Brazilac Robert Scheidt sa 20 negativnih bodova.

Od ostalih hrvatskih jedriličara odličan je bio 23-godišnji član splitskog Labuda Aron Lolić koji je nakraju bio dvanaesti, Milan Vujasinović je 23., a Luka Radelić 38.

U juniorskom natjecanju Daniel Mihelić iz kostrenskog Galeba je do zadnjega dana držao broncu, a onda je sa 17. i 25. mjestom nakraju završio kao sedmi. Europski juniorski prvak postao je Nijemac Simon Groteluschen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙