FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP finn: Mišura stigao na četvrto mjesto, Kljaković-Gašpić uvjerljivo najbolji junior

ZAGREB/KALMAR, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Nakon pretposljednjeg dana isedmog plova na Europskom prvenstvu kraljevske olimpijskejedriličarske klase finn u švedskom Kalmaru Marin Mišura nalazi se načetvrtoj poziciji, kdok Ivan Kljaković-Gašpić i dalje drži vodećemjesto među juniorima.
ZAGREB/KALMAR, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Nakon pretposljednjeg dana i sedmog plova na Europskom prvenstvu kraljevske olimpijske jedriličarske klase finn u švedskom Kalmaru Marin Mišura nalazi se na četvrtoj poziciji, kdok Ivan Kljaković-Gašpić i dalje drži vodeće mjesto među juniorima.

Jedino subotnje jedrenje započelo je po laganom jugozapadnom vjetru ne jačem od 8 čvorova. Oba naša predstavnika izborila su se za dobre pozicije na startu. Na prvu oznaku u vjetar, Kljaković-Gašpić je stigao kao 12., a Mišura 19., no u slijedećoj dionici niz vjetar Marin je jedreći po desnoj strani napravio znatan skok i napredovao za 10 mjesta, dok je Ivan ostao gdje je i bio. Kako je jedrenje odmicalo, vjetar je bio sve slabiji tako da se regatni odbor odlučio na skraćivanje kursa pa je već u četvrtoj stranici postavljen cilj u kojeg je odlični Mišura ušao kao sedmi, a Kljaković-Gašpić kao 14. Dobro jedrenje pokazao je i Emil Tomašević koji je u cilj ušao kao 20.

Mišura se uoči posljednjeg dana prvenstva nalazi na četvrtom mjestu sa 36 negativnih bodova i u tjesnoj je borbi za medalju sa Slovencem Vinčecom koji je treći sa 35 bodova i Grkom Papathanasiom koji je peti sa 37 bodova. Vodeći je i dalje engleski jedriličar Ben Ainslie koji je gotovo i teoretski osigurao zlatnu medalju jer ima samo 8 negativnih bodova, dok je drugi Novozelanđanin Dan Slater sa 33.

"Evo, bio sam toliko dobar danas da me odmah zvalo na doping kontrolu. Današnje jedrenje bilo je interesantno, žao mi je što nisam ušao jedno mjesto naprijed jer je za sutra prognoza jako loša i možda neće biti jedrenja. Sada sam treći među europljanima, ali me bod dijeli kako od srebra tako i od četvrtog mjesta. Sutra će bit napeto...", rekao je Mišura.

Naš Ivan Kljaković-Gašpić je također praktički osvojio zlato u juniorskoj konkurenciji, on se svojim europskim vršnjacima odvojio na gotovo nedostižnih 95 bodova razlike, a u ukupnom redoslijedu dijeli visoko 11. mjesto. Emil Tomašević je 32.

"Imao sam odličnu poziciju danas, ali jedreći dionicu niz vjetar nisam kontrolirao protivnike i zbog toga sam izgubio sedam-osam mjesta. Među juniorima čvrsto držim prvo mjesto, a u ukupnim sam rezultatima 11. Sutra je zadnji dan i više ću se posvetiti taktici, a ako bude zatrebalo i timskom jedrenju kako bih pomogao Marinu", kazao je Kljaković-Gašpić.

Trener naših "finnaša" Tonči Antunović je rekao:

"I danas je bilo teško jedrenje. Šteta što je bonaca upropastila održavanje druge regate jer je Marin bio odlično raspoložen, a njegovi izravni protivnici klonuli duhom pa će do sutra imati vremena doći k sebi. 'Bambi' je bio u samom vrhu, ali je taktički loše odjedrio krmu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙