FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pretragama isključena klasična svinjska kuga u Soljanima

ZAGREB, , 18. kolovoza 2005. (Hina) - Mjerodavni laboratorij Hrvatskogaveterinarskog instituta utvrdio je kako se ne radi o klasičnojsvinjskoj kugi jer nije utvrdio virus u mjestu Soljanima, nažupanjskom području, gdje je bila izražena sumnja u klasičnu svinjskukugu u jednom dvorištu, priopćilo je popodne Ministarstvopoljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.
ZAGREB, , 18. kolovoza 2005. (Hina) - Mjerodavni laboratorij Hrvatskoga veterinarskog instituta utvrdio je kako se ne radi o klasičnoj svinjskoj kugi jer nije utvrdio virus u mjestu Soljanima, na županjskom području, gdje je bila izražena sumnja u klasičnu svinjsku kugu u jednom dvorištu, priopćilo je popodne Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Napominje da mjere opreza i prevencije, kada je u pitanju klasična svinjska kuga i dalje vrijede, s obzirom da se od 1. siječnja 2005. ne provodi cijepljenje protiv klasične svinjske kuge. Poglavito je važno prevenciju provoditi na područjima gdje se svinje drže slobodnim načinom uzgoja, ali i u klasičnim svinjogojilištima.

U mjestu Soljanima na županjskom području, kako su krajem prošloga tjedna javili mediji, uginule su tri svinje i pritom je izražena sumnja u zarazu svinjskom kugom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙