FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo poljoprivrede podnijelo prekršajnu prijavu protiv Veterinarskog fakulteta

ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstvai vodnog gospodarstva u današnjem priopćenju navodi da je podnijeloprekršajnu prijavu protiv Veterinarskog fakulteta i voditelja pokusana psima jer je operativni zahvat obavljen u vremenu trajanjakarantene čime je počinjen prekršaj Zakona o veterinarstvu.
ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u današnjem priopćenju navodi da je podnijelo prekršajnu prijavu protiv Veterinarskog fakulteta i voditelja pokusa na psima jer je operativni zahvat obavljen u vremenu trajanja karantene čime je počinjen prekršaj Zakona o veterinarstvu.

Nakon uvida u dokumentaciju i provedenih upravnih i inspekcijskih nadzora Ministarstvo je utvrdilo da je od 30. lipnja 2005., kad su životinje uvezene, naređena karantena u trajanju od tri tjedna, do 21. srpnja, i podsjeća da je u tom razdoblju, sukladno Zakonu o veterinarstvu, zabranjeno obavljanje svih zahvata na životinjama, osim onih koji su vezani za provjeru zdravstvenog stanja.

"Inspekcijskim nadzorom za vrijeme trajanja karantene utvrđeno je da je na 22 psa, od 34 uvezena, već obavljen kirurški zahvat na stražnjoj desnoj potkoljenici", priopćuju iz Ministarstva.

Napominju i da je postupak ishođenja potrebnih dozvola za uvoz i obavljanje pokusa na psima proveden sukladno Zakonu o veterinarstvu, Zakonu o dobrobiti životinja i provedbenim propisima kao i da su životinje, od trenutka prelaska granice na Bregani te smještaja u karantenu Zavoda za kirurgiju, ortopediju i oftamologiju Veterinarskog fakulteta, bile pod stalnim nadzorom ovlaštenog veterinara i veterinarskog inspektora Grada Zagreba.

Kompletnu dokumentaciju i rezultate provedenih istraga Ministarstvo je, kako se navodi, proslijedilo Državnom odvjetništvu.

S obzirom da predviđeno vrijeme trajanja karantene istječe sutra, 21. srpnja, odluku o njenom raspuštanju donijet će veterinarski inspektor nakon pregleda i procjene zdravstvenog stanja pasa u odnosu na obavljene operativne zahvate, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙