FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo: Odobreni udžbenici na raspolaganju knjižarskoj mreži

ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Provjerom u skladištima trijunakladnika školskih udžbenika - zagrebačke Alfe, Školske knjige iNaklade Ljevak, utvrđeno je da su svi odobreni udžbenici naraspolaganju prodajnoj mreži u zakonskom roku, mjesec dana prijepočetka nastave, a neki su bili dostupni već polovicom srpnja.
ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Provjerom u skladištima triju nakladnika školskih udžbenika - zagrebačke Alfe, Školske knjige i Naklade Ljevak, utvrđeno je da su svi odobreni udžbenici na raspolaganju prodajnoj mreži u zakonskom roku, mjesec dana prije početka nastave, a neki su bili dostupni već polovicom srpnja.

Predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, državni tajnik Nevio Šetić i pomoćnik ministra Pavo Barišić, provjerili su kod triju nakladnika po tri slučajno odabrana naslova školskih udžbenika. Provjerom je pokazano da je svaki od odabranih naslova dostupan knjižarskoj mreži u skladištima nakladnika, priopćeno je danas iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Distribucija udžbenika, kako se dodaje, nije u nadležnosti Ministarstva, a to što možda u pojedinim knjižarama nema nekih naslova može biti zato što su kasnije naručeni ili zbog velikog pritiska nakladnici trenutno ne stižu sve odmah dostaviti. Što se tiče Ministarstva, kako se napominje, svi poslovi su obavljeni transparentno i u zadanim zakonskim rokovima.

Ministarstvo znanosti, obrazovanje i športa uredno je, kao i prošle godine, u skladu sa Zakonom o udžbenicima za osnovu i srednju školu, provelo postupak odobravanja novih udžbenika i izbor udžbenika u školama i već 1. travnja na web stranicama Ministarstva objavljen je Katalog odobrenih udžbenika.

Dva tjedna kasnije tiskani Katalog odobrenih udžbenika za 2005./06. školsku godinu dostavljen je svim osnovnim i srednjim škola, a na temelju njega nastavnici su obavili izbor udžbenika za uporabu u ovoj školskoj godini.

Kao nikad do sada 99 posto škola je do početka lipnja dostavilo Ministarstvu podatke o izboru udžbenika koji su dnevno objavljivani na web stranicama, i samim tim bili svima dostupni, a na temelju kojih su nakladnici utvrđivali visinu naklade za pojedine udžbeničke naslove, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙