FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga priča fra Miljenka Stojića "Ne dirajte bijelog labuda"

ZAGREB/MOSTAR, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Knjigu kratkih priča fraMiljenka Stojića "Ne dirajte bijelog labuda" objavili su mostarskinakladnik Fram-Ziral i K. Krešimir iz Zagreba, objavljeno je danas nainternetskoj stranici Hercegovačke franjevačke provincije (HFP).
ZAGREB/MOSTAR, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Knjigu kratkih priča fra Miljenka Stojića "Ne dirajte bijelog labuda" objavili su mostarski nakladnik Fram-Ziral i K. Krešimir iz Zagreba, objavljeno je danas na internetskoj stranici Hercegovačke franjevačke provincije (HFP).

Stojić govori o životu minulih desetljeća, a u pričama prevladavaju teme iz tek minule, ratne i poratne prošlosti. Neke teme, o kojima piše Stojić, poput političkoga djelovanja međunarodne zajednice u BiH, još nisu obrađivane u književnosti. Stojićev izričaj je prepoznatljiv i samo njemu svojstven, a u objavljenim pričama stilski dominira snažna ironija.

U knjizi "Ne dirajte bijelog labuda" objavljeno je 25 priča razvrstanih u pet ciklusa koje autor otvara pričom "Pet Očenaša", a zatvara pričom "Mito".

Književnik i prevoditelj fra Miljenko Stojić (1960.) autor je više zbirki pjesama, eseja, slikovnica i književnih kritika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙